©  BELGA

Lierse K. heeft eerste uitzege eindelijk beet na dol slot in Beveren

Lierse heeft zijn eerste uitzege eindelijk beet: 1-3. In een fel bevochten partij knikte Jens Naessens de Pallieters in de slotminuut naar een deugddoende driepunter. Yvan Yagan plaatste met een bal van op veertig meter de kers op de taart. Lierse krijgt zo opnieuw meer ademruimte in het klassement.

Kurt Guldentops

Kippenvelmoment al voor de wedstrijd op de Freethiel, waar vooraf een ijzingwekkende minuut stilte werd gehouden ter ere van Frans Van Parijs, de negentigjarige Lierse-fan die woensdag op het Lisp tijdens de bekerclash met OH Leuven een beroerte kreeg en later op de avond kwam te overlijden. De ganse spelersgroep als een erehaag voor het bezoekende vak. Als één grote familie. Het kon tellen.

©  kugu

Op het veld had coach Tom Van Imschoot zijn personeelsbestand danig door elkaar geschud. Geen Joeri Poelmans, Sott Bitsindou, Stallone Limbombe of Yvan Yagan meer in de basis en logischerwijze al evenmin een spoor van de geschorste Alexander Maes. De handvol nieuwkomers hadden nochtans geen lange studieronde van doen, want na amper drie minuten spel had Lierse zowaar een voorsprong beet. Schuermans knikte een hoekschop van De Schryver eerst nog wel binnen het bereik van Mertens, maar tegen de rebound van de Lierse topschutter bleef de Freethiel zonder woorden.

Waasland-Beveren reageerde echter wel scherp. Maderner zag een eerste verwittiging nipt naast de paal dwarrelen, Tshimanga schoot een dot van een kans onbesuisd over. Derde keer was wel goede keer voor de thuisploeg. Edmundsson legde perfect af, Verstraete schoot even beheerst binnen. De logische gelijkmaker was een feit. Maar ook de Waaslanders moesten nadien de voet toch wat van het gaspedaal halen en dus bleven verdere kansen tot aan de rust uit.

Na de pauze leefde de partij aanvankelijk van heel veel strijd en intensiteit. Halfweg de tweede helft zaten we al, toen de thuisaanhang de adem inhield. Iedereen ging onder een stevige schuiver van Schouterden door, maar de pas ingevallen Stallone Limbombe joeg het leer staalhard tegen de paal. Het antwoord van Waasland-Beveren mocht er zijn. Een pegel van Reyners tegen de lat, de rebound van de lijn gekeerd door Hendrickx. Maar twee minuten later had het net zo goed 1-2 kunnen zijn, toen Jackers een prachtparade in huis had op een geplaatste bal van Van Acker. Kansen bleven plots uit de lucht vallen. Zo veegde de bezoekende goalie De Smet nog een kanon van Maderner van onder de lat. De thuisploeg rook bloed, de bezoekers kreunden. Lierse kwam goed weg, toen scheidsrechter Willems geen strafschop zag in een erg dubieus duel tussen Van Acker en Efford. Die had wat later ook nog een prachtige omhaal in huis, maar alweer gaf doelman De Smet thuis.

En dan de slotminuut: voorzet van op links en Naessens binnen met het hoofd. Yvan Yagan plaatste de kers nog op de taart met een bal van op veertig meter. De eerste uitzege was eindelijk een feit voor Lierse, dat zichzelf ook wat meer ademruimte verschaft in het klassement.

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

LIERSE 3-1 WAASLAND-BEVEREN

WAASLAND-BEVEREN: Jackers, Kablan (90’ Schoonbaert), Mujakic, Wuytens, Mertens, Tshimanga, Nkaka (69’ Hoggas), Reyners (90’ Montes), Verstraete, Edmundsson (75’ Efford), Maderner.

LIERSE K.: De Smet, Hendrickx, Gillekens, Schuermans, Laes, Swinnen, Van Acker (86’ Bitsindou), Liongola (65’ Stallone Limbombe), De Schryver (80’ Yagan), Schouterden, Abdallah (65’ Naessens).

DOELPUNTEN: 3’ Schuermans 0-1, 20’ Verstraete 1-1, 90’ Naessens 1-2, 93’ Yagan 1-3.

GELE KAARTEN: 26’ Gillekens, 27’ Verstraete, 39’ Tshimanga, 42’ Mujakic, 48’ Liongola.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Willems.

TOESCHOUWERS: 2.500.