Ons Klimaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Ons Klimaat. © GettyImages

Klimaattop: wat betekent het voor u? Wat staat er op het spel? En wie ligt er dwars?

De Britse kroonprins Charles heeft zondag de 26ste klimaattop van de Verenigde Naties geopend. Die duurt twee weken en brengt meer dan 25.000 deelnemers uit tweehonderd landen samen in de Schotse stad Glasgow. Het gezelschap varieert van wereldleiders zoals Joe Biden, Boris Johnson en Emmanuel Macron tot activisten zoals Greta Thunberg en Sir David Attenborough. Van wie wordt er het meest verwacht? Wie ligt er dwars? En heeft de stilstand door corona het werk niet vergemakkelijkt? Een heldere vooruitblik op wat de klimaattop voor u kan betekenen.

  1. Twee cipiers gedood, ‘de Vlieg’ spoorloos, twee voertuigen uitgebrand en massale klopjacht: dit is wat we weten over de dodelijke aanval in Normandië
    LIVE

    Twee cipiers gedood, ‘de Vlieg’ spoorloos, twee voertuigen uitgebrand en massale klopjacht: dit is wat we weten over de dodelijke aanval in Normandië

    In het Franse departement Eure (Normandië) is dinsdagochtend een busje dat gedetineerden vervoert aangevallen. Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand, een vijfde slachtoffer raakte lichtgewond en mocht het ziekenhuis intussen verlaten. De gevangene, de 30-jarige crimineel Mohamed Amra, kon met de hulp van zijn kompanen ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene zijn nog steeds op de vlucht. Er is een klopjacht naar hen gaande waarbij 200 politieagenten zijn ingezet.
  2. De tijd die ouders winnen met thuiswerk gaat volledig naar kinderen en huishouden: “Onze kinderen hebben al dikwijls gezegd: corona had vroeger mogen komen”
    PREMIUM
    8

    De tijd die ouders winnen met thuiswerk gaat volledig naar kinderen en huishouden: “Onze kinderen hebben al dikwijls gezegd: corona had vroeger mogen komen”

    De zorg voor de kroost in een doorsnee Vlaams gezin is tegenwoordig zwaarder dan een voltijdse job. Ouders zijn er samen meer dan 40 uur per week mee bezig, dat is een derde meer tijd in vergelijking met vijf jaar geleden. Tegelijk vinden vier op de vijf ouders dat ze te weinig vrije tijd overhouden, blijkt uit onderzoek van My Family. “Me-time blijft er niet echt over”, getuigt Youssef (35), vader van twee.