Christophe Goessens moest voor verzorging naar het ziekenhuis. ©  Norbert Stas

Plus Artikel     

Burenderby tussen Landen en Jeuk gestaakt nadat speler bewustzijn verliest

De burenderby tussen Landen en Jeuk in 2B werd zondag acht minuten voor het einde abrupt stopgezet nadat linkerflankverdediger Christophe Goessens van de bezoekers, na een hard doch ogenschijnlijk onschuldig duel met Landen-speler Mike Deverdenne, het bewustzijn verloor. Ploegmakker Rob Brummans, tevens kiné bij STVV en de verzorger van Landen hielden Goessens wakker tot de hulpdiensten arriveerden. Omdat het spel lang stillag en veel spelers te zwaar onder de indruk waren, zette scheidsrechter Peter Brems de wedstrijd stop.

Marc Truyers

Rechterflankverdediger Rob Brummans (KDH Jeuk) was er zondagavond nog niet goed van. “Ik zag Christophe en Mike Deverdenne met de knieën tegen elkaar knallen. Het was een harde botsing, maar er was zeker geen enkel opzet mee gemoeid. De ref trok ook geen gele kaarten. Eerst vroeg Christophe nog om gewisseld te worden, maar plotseling verloor hij het bewustzijn. Ik heb hem dan onmiddellijk weer wakker gemaakt, maar telkens viel hij opnieuw weg. Dat heeft zo’n keer of tien voorgedaan. Geen idee wat de oorzaak is, maar ik vermoed door de shock van de harde slag op zijn knie.”

Tot overmaat van ramp lieten de hulpdiensten lang op zich wachten. “De ambulance moest uit Tienen komen, want de die van Landen was al naar een ander noodgeval. Ook de MUG van Hannuit werd opgeroepen. We hebben op het veld zeker twintig minuten in de gutsende regen gewacht tot de hulpdiensten arriveerden. We konden Christophe ook geen medicatie toedienen, omdat hij dan verstikkingsverschijnselen zou kunnen hebben. Na aankomst van de ziekenwagen kon hij dadelijk aan het infuus. Op het eerste gezicht waren al zijn parameters in orde, stelden de ambulanciers vast. Hij is dan naar het ziekenhuis van Sint-Truiden vervoerd omdat zijn vrouw daar werkt.”

Scheidsrechter Peter Brems zette de wedstrijd stop. “Er waren nog acht minuten officiële speeltijd en drie minuten blessuretijd had de ref mij toevertrouwd,” vervolgt Brummans. “De voetbalbond zal nu beslissen of de wedstrijd opnieuw gespeeld moet worden. Op het moment dat de match gestaakt werd, stonden we 2-1 in het krijt. Dat is nu nog maar louter bijzaak. We hopen met zijn allen dat alles goed komt met Christophe.”