©  Dick Demey

Plus ArtikelBOCHOLT VV 3 HADES 0 Tweede Afdeling VV B 

Kwiek Bocholt dient Hades eerste seizoensnederlaag toe

Bocholt was een maatje te groot voor Hades. Regales blonk uit met twee typische spitsengoals, maar vooral de infiltraties van Azevedo en Allegria deden de bezoekers pijn.

Geert Stienissen

Rechttoe-rechtaan. Dat is de nieuwe Bocholtse huisstijl na het aanstellen van Tom Vandervee als trainer. Die duidelijke instructies naast het veld en een snelle verticale bal erop vormen een succesrecept. De Damburgers wonnen twee opeenvolgende derby’s en mogen stilaan naar boven kijken. “Lopen, dat is mijn opdracht en dat is wat ik doe”, lacht een opgewekte Allegria. En of hij dat deed bij de openingsgoal. Een heerlijke dieptepass van strateeg Wouter Scheelen op de weggestuurde Allegria, die de bal perfect voorzette. Regales kroop aan de eerste paal voor zijn man om de 1-0 tegen de netten te duwen. “Daarop hebben we deze week hard getraind”, vervolgt Allegria. “Dat maakt de voldoening nog groter. Eigenlijk was onze eerste helft top. We wonnen duels, hadden telkens de tweede bal en zorgden voor veel gevaar.” 

Ook de tweede treffer was tekenend voor een veel agressiever ogende thuisploeg. Azevedo zette druk op Convents, die vervolgens op eigen helft het leer verloor. Azevedo snelde richting zestien en bereikte met een breedtebal Wouter Scheelen: 2-0. Boeken toe zou je denken. Maar één zaak heeft Vandervee nog niet op orde. Bocholt zakte in het vierde kwartier weer weg. “Vorige week was die dip er niet”, weet Allegria. “Tegen Hades zakten we wel weer terug. Is het het een stukje angst? Feit is dat we op fysiek vlak nog stappen kunnen zetten. Meer nog, we werken op training keihard om topfit te worden. De belangrijkste winst zit echter op het mentale vlak. Het ontslag van coach Rocky Peeters was het kantelpunt, dat ons deed beseffen dat we harder moeten werken om de resultaten te halen die bij deze groep horen”, besluit hij.

Hades had na de pauze overwicht en creëerde ook twee kansen via Convents en Paumen. Goals leverde dat niet op. Regales prikte voor Bocholt zelfs de 3-0 op het bord. De verdiende lokale zege betekende meteen de eerste nederlaag voor Hades. “Een seizoen zonder te verliezen bestaat niet”, beseft bezoeker Thomas Paumen. “Dom balverlies lag aan de basis van de eerste twee goals. Daar moeten we slimmer zijn. Na de rust kwamen we sterk op. Dankzij ons overwicht wonnen we veel duels. Er ontbrak vandaag mogelijk wel scherpte om echt de aansluiting te vinden”, beseft Paumen.

BOCHOLT: Wertelaers, R. Scheelen, Ulenaers, Janssen, Zotti, Opdenakker, Peeters, W. Scheelen, Allegria (58’ Bertjens), Regales (85’ Vandersanden), Azevedo (75’ Paesen).

HADES: Gijbels, Caubergs, Jacquemyn, Gueroui (85’ Calgan), Demulder, Elens (43’ Janssens), Claes, Cascio, Convents (90’ Vannitsen), Paumen, Vanratingen.

DOELPUNTEN: 13’ Regales 1-0, 28’ W. Scheelen 2-0, 81’ Regales 3-0.

GELE KAARTEN: Azevedo, Opdenakker.

TOESCHOUWERS: 400.

()

 ©  Dick Demey

 ©  Dick Demey

 ©  Dick Demey

 ©  Dick Demey

 ©  Dick Demey

 ©  Dick Demey