‘The Joker’. ©  REUTERS

Dader mesaanval trein in Tokio verklaart grote fan te zijn van The Joker

De 24-jarige man die zondag in een trein in Tokio passagiers aanviel met een mes en brand stichtte, zou volgens het Japanse persbureau Kyodo tegen de politie hebben verklaard grote fan te zijn van het personage ‘The Joker’ uit de Batmanfilms. Hij was als The Joker verkleed toen hij mensen die op weg waren om Halloween te vieren aanviel.

Bron: BELGA, Kyodo, Japan Today

Zeventien mensen raakten gewond bij de aanval, van wie drie ernstig gewond, volgens de brandweer van Tokio. Een van de slachtoffers – die in de borst gestoken zou zijn – is volgens persbureau Kyodo kritiek. Meerdere anderen zouden verwondingen opgelopen hebben toen de dader brand stichtte in de trein. Hij zou zich bij zijn arrestatie niet hebben verzet.

De verdachte verklaarde voorts nog dat hij “mensen wilde vermoorden” en hoopte “daarna de doodstraf te krijgen”.

 ©  via REUTERS

De mesaanval vond plaats rond 20.00 uur lokale tijd, toen de trein stilstond in het Kokuryo-station in de Japanse hoofdstad. Volgens de politie stak de dader een zeventiger die neerzat in het treinstel in de borst, aan de rechterzijde. Hij goot daarna een vloeistof door het treinstel. Op online foto’s en video’s is te zien dat brand uitbrak in het treinstel en dat mensen in paniek door de ramen naar buiten klommen. Tegen de politie gaf de verdachte later aan dat het aanstekervloeistof betrof.

Geweldsmisdrijven zijn zeldzaam in Japan. Toch is het land in de afgelopen jaren meerdere malen opgeschrikt door aanvallen met messen waarbij willekeurige slachtoffers vielen. In augustus raakten negen mensen gewond toen een man reizigers aanviel in een trein in Tokio. In juni 2008 reed een man met een vrachtwagen in op een menigte in Tokio, sprong uit het voertuig en begon op voetgangers in te steken. Daarbij vielen zeven doden.

(adb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer