Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

N-VA wil erkenning van alle levenloos geboren kinderen mogelijk maken

N-VA pleit ervoor alle levenloos geboren kinderen door hun ouders te laten erkennen, ongeacht de duur van de zwangerschap. Nu kan een erkenning pas na een zwangerschap van minimaal 140 dagen, maar Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh wil die ondergrens afschaffen.

12 reacties

  • Johan Janssen

    2 jaar geleden
    De ouderen laten stikken en de ongeboren en erkennen, dat zijn ze ten top. Versta met niet verkeerd want dit is het beste wat ze in jaren al gezegt hebben.
  • Louis Franklin

    2 jaar geleden
    Goede zaak.
  • Anne Marie De Keersmaecker

    2 jaar geleden
    Het is hartverscheurend als men bevalt van een levensloos babytje, het moet begraven maar niet een naam mag geven. Die kindjes worden dood gezwegen niettegenstaande dat het geleefd heeft in de buik van de moeder. Of het nu een miskraam is of een te vroeggeboorte het is geboren en ook al is het zo kort als ouder heeft men toch al een band en toekomstplannen voor dat kind. Terecht dat zulke kindjes erkent worden want ook al spreekt men er niet over het blijft je kind waar je blijft aan denken.
  • jonathan versluys

    2 jaar geleden
    Een collega heeft net haar kindje 1 dag te vroeg verloren: geen recht op enige rouw, geen zwangerschapsverlof. Volgens de wet werd er verwacht dat ze de dag erop al terug op het werk was. (Al een geluk dat een dokter steeds mag bepalen dat je werkonbekwaam bent)
  • Mimi Melaerts

    2 jaar geleden
    Wie een kindje verloor voor die 140 dagen zou destijds heel blij geweest zijn met die mogelijkheid. Het is zo pijnlijk om vast te stellen dat je baby als het ware nooit bestaan heeft. Ik ben blij met deze erkenning.