Foto: Joeri Pauwels

Zware regenval veroorzaakt weer wateroverlast in Halle

In Halle heeft het gisterenavond stevig geregend. Vooral in de winkelstraat was de wateroverlast groot. Gelukkig konden verschillende winkeliers tijdig het water buiten houden met waterschotten. De stad belooft dat ze op zoek is naar een structurele oplossing voor de wateroverlast. Want die teistert Halle al een hele tijd. 

De stad Halle heeft het het afgelopen jaar al zwaar te verduren gehad met de zware wateroverlast. En ook gisterenavond was het weer prijs. In de Basiliekstraat, de winkelstraat, stond het water maar liefst 15 centimeter hoog. Omdat de winkels in Halle gisteren open waren, konden de meeste uitbaters het water buitenhouden door tijdig waterschotten te plaatsen. Zo kon het water niet binnenlopen. 

Twee winkels hadden helaas geen bescherming tegen het overvloedige water, en zagen alles binnen lopen. "We gaan nieuwe waterschotten bestellen, en die gratis verdelen onder de handelaars die er nog geen hebben", laat burgemeester van Halle Marc Snoeck (Vooruit) weten. Daarnaast is de stad ook bezig om een structurele oplossing te vinden tegen de wateroverlast.  

Studie besteld

Burgemeester Snoeck gaat verder: "We hebben intussen een studie besteld, die dit jaar nog afgerond moet zijn. Die studie zal uitwijzen dat er hogerop een bufferbekken moet gebouwd worden in Halle. Maar dat zal natuurlijk nog enige tijd vragen." 

Onze ploeg van "Het journaal" ging de schade opmeten in Halle, bekijk hieronder het verslag:

Videospeler inladen...

Meest gelezen