Onze bingetip '3%': bric-à-brac ‘Hunger Games’ met snuif samba

Een bont allegaartje aantrekkelijke jongelui die in een dystopie mekaar moeten bekampen voor een beter leven, weg van de sloppenwijken: de scenarist van ‘3%’ heeft bij het schrijven van de Braziliaanse serie wel heel erg naar Katniss Everdeen en de haren geloerd. Al doen de puzzels en mentale proefjes die de drie procent uitverkorenen moeten bepalen, toch meer aan ‘De Mol’ dan ‘The Hunger Games’ denken.

jbou

Zeker als blijkt dat de lieflijke Michele Het Proces wil saboteren in naam van Het Doel, een schimmige organisatie die koste wat kost ontwerper Ezequiel ten gronde willen richten. De snuif samba ten spijt zal ‘3%’ niet snel originaliteitsprijzen op de schouw zetten.Dat de serie bovendien voor een appel en een ei gedraaid lijkt, is een van de grootste minpunten. De hightech wereld van het Eiland voelt... wel, artificieel aan: alle scènes lijken in dezelfde drie anonieme gangen gedraaid, en de proefjes zien er soms bric-à-brac uit.

Wie zich daarover - en over een stevige flard Portugees - kan zetten, kan in dit eerste seizoen van ‘3%’ toch een charmante en redelijk bingebare serie terugvinden. Dat komt in de eerste plaats door de ijzersterke vertolkingen: vooral de piepjonge Michel Gomes, die van de aan zijn rolstoel gekluisterde Fernando het kloppende hart van ‘3%’ maakt. (jbou)

Nu te zien op Netflix.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer