© atv

Katrien en Dave versteld over succes van hun spookhuis

Pulle -

Het was het hele weekend een komen en gaan ’s avonds aan het spookhuis van Dave Adriaensen en zijn partner Katrien Van Dyck in de Bosdreef in Pulle. “We wisten niet goed wat we moesten verwachten, maar blijkbaar slaat het aan”, stelt Dave vast.

Kristin Matthyssen

Omdat ze het oud wit landhuis dat ze in de Bosdreef kochten toch gaan slopen om een nieuw huis te bouwen, vormden Dave en Katrien hun optrekje om in een spookhuis. Dave zit met zijn bedrijf DFest onder meer in de belichtings- en geluidstechnieken en kon zich eens helemaal laten gaan. Achter de ramen schenen paarse en groene kleuren. Je kon vanop de straat gegil horen.

De moeder van Dave leefde zich ook uit. ©  kma

Binnen had Dave vier spoken verstopt, verspreid over drie ruimtes, onder wie zijn eigen moeder, verkleed als heks. In drie ruimtes werd je vergast op Halloweengriezels. Je moest ook de trap op naar boven. “Ik kan het griezelniveau aanpassen”, legt Dave uit, die van buiten in contact stond met zijn spoken en kon doorgeven of er bange kinderen binnengingen. “Ik kan een lightversie vragen, een medium, of een large. Bij een light gaan ze de bezoekers niet zo hard doen schrikken. Zeker bij gezinnen met kleine kindjes moet je voorzichtig zijn.”

Zaterdagavond kwamen er onder meer Pullenaars wandelen wiens kinderen met de scouts een halloweenwandeling hadden, en die zelf ook wat wilden griezelen. De groepjes gingen één voor één apart binnen. Echt lang duurde het niet, maar dat hoeft ook niet. Het griezelhuis was gratis, buiten kon je een drankje kopen. Op zich was de oude villa qua architectuur en ‘look’ perfect als gelegenheidsspookhuis.

Het wit onderkomen landhuis vormde eigenlijk een prima decor als spookhuis. ©  kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER