Doodrijder opgepakt dankzij tip vanuit zijn eigen omgeving: politie vindt auto achter zijn huis

De verdachte van het dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Alken is via een tip aan de politie ontmaskerd. De tip kwam uit de eigen entourage van de verdachte. Het gaat om een 23-jarige man uit Alken. Een takeldienst heeft samen met de lokale politie van de zone kanton Borgloon zondagmiddag het voertuig in beslag genomen dat betrokken was bij het dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf. De wagen stond achter een woning waar de verdachte verbleef.

Zondagochtend rond 1.45 uur werd op de Steenweg in Alken een 71-jarige man doodgereden. Volgens het Limburgse parket liep het slachtoffer met zijn partner en nog een koppel langs de rijbaan ter hoogte van het voet- en fietspad. Ze waren op weg naar huis na een feestje, toen het drama gebeurde.

LEES OOK. Vriendin vertelt wat zich heeft afgespeeld bij dodelijk vluchtmisdrijf: "Georges was plots weg"

De automobilist reed op de Steenweg vanuit Sint-Truiden richting Hasselt. Hij reed op het rechterrijvak en week om een onbekende reden op de rijbaan volledig naar links uit, waar het groepje voetgangers zich bevond. De 71-jarige man werd aangereden en was vermoedelijk vrijwel op slag dood. De drie andere voetgangers, die de klap zagen gebeuren, verkeerden in shock.

De bestuurder van de auto pleegde vluchtmisdrijf. Er waren echter brokstukken achtergebleven, zoals een zijspiegel. Aan de hand van de brokstukken kon de politie achterhalen dat de persoon met een zwarte Skoda reed.

Tip van iemand uit omgeving van man

Via een tip van een getuige, iemand uit de omgeving van de bestuurder van de Skoda, kwam de politie bij de verdachte uit. Aan zijn woning stond een beschadigde zwarte Skoda Fabia. De voertuigschade kwam overeen met de brokstukken en de vaststellingen van het verkeersongeval. De politie heeft een hele nacht gezocht.

Eerst nog gestopt

De verdachte is een man van 23 uit Alken. Hij zit intussen in de cel en werd al een eerste keer verhoord. Uit eerste vaststellingen blijkt dat hij nuchter was. De jongeman zou eerst zijn gestopt en rechtsomkeer hebben gemaakt na het ongeval, maar zou dan toch zijn weggereden. Daarna is hij gewoon gaan werken. De man moet maandag voor de onderzoeksrechter komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen