Topman van de Verenigde Naties António Guterres.
Volledig scherm
Topman van de Verenigde Naties António Guterres. © Photo News

VN-topman op klimaattop in Glasgow: “We graven ons eigen graf”

De Amerikaanse president Joe Biden is maandag aangekomen in Schotland, waar hij de klimaattop van de Verenigde Naties zal bijwonen. “De inspanningen die die landen wereldwijd hebben beloofd te doen voor de bescherming van het klimaat, volstaan niet om een catastrofe af te wenden”, zei de topman van de Verenigde Naties, António Guterres tijdens de openingsceremonie. Hij riep wereldleiders op om meer te doen.

75 reacties

  • maarten vissers

    1 jaar geleden
    Geld, geld, geld, is het enige wat telt
  • Jacques-Philippe Leclerc

    2 jaar geleden
    patrick demaeght: "Ik denk dat wij nu klimaatneutraal zijn in vergelijking met veel landen"? België per jaar 160.21 miljoen ton CO²-uitstoot. Nederland iets minder 148.67 miljoen ton CO²-uitstoot. (World in Data CO² and Greenhouse Gas Emissions database.) Bomen tijdens hun leven nemen CO² op, en als ze omgekapt, verrotten of verbrand worden, geven ze al hun opgenomen CO² weer fijn terug. Deze menselijke koolstofdioxide CO²-uitstoot van 0,0016% is veel te klein, om enig verschil te maken ..
  • Jacques-Philippe Leclerc

    2 jaar geleden
    De VN is een totaal nutteloze organisatie. Het werd gevormd in de nasleep van WW2 om de vrede binnen alle naties te handhaven. Tegenwoordig is het echter een ruggengraatloze organisatie geworden, zonder enige inspraak en/of geld. De VN is een van de meest inefficiënte organisaties geworden. Zelfs na 73 jaar na haar bestaan zijn ze er niet in geslaagd om een einde te maken aan de grootste zorgen van de wereld. Laten we eens vlug kijken naar de vele problemen die de VN over het hoofd heeft gezien.
  • wim CLAES

    2 jaar geleden
    De oplossing zal van de wetenschap komen,niet van de politiek of de internationale instellingen noch de ngo's . Ontbossing stoppen? Ok maar wat gaat de steeds groeiende wereldbevolking eten? Eikels? In wat gaan die wonen, gaten in de grond?De uitstoot van koeien bvb kan met 82% verminderd worden door zeewier tussen hun eten te mengen.en verder; programma's voor geboorte beperking? Wat stoten 2 miljard extra mensen uit? Of 4 miljard?en waar zet ge die? Juist. In uw bos...
  • Tom Heyninck

    2 jaar geleden
    Is één en al één groot machtsvertoon dat er op uit is om nog meer geld op te rapen bij de bevolking Als ze de longen van de aarde ontbossen dan is de filter weg en vergiftigen we ons eigen maar dat is nu net wat die leiders zelf doen om rijker te worden op de gezondheid van de mensen. En trouwens al wat uit de aarde is ontgonnen kan de lucht herstellen en zuiveren wat die zeveraars op die klimaattop allemaal uitkramen zijn leugen en bedrog om hun eigen te verrijken