Dakisolatie is een belangrijk onderdeel van de energetische renovatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Dakisolatie is een belangrijk onderdeel van de energetische renovatie. © Recticel

Wat betekent de renovatieplicht voor u?

De Vlaamse regering onderhandelt over de invoering van een renovatieplicht bij de aankoop van een woning. Kersverse eigenaars zouden op die manier gedwongen worden om hun nieuwe woonst meteen na de aankoop te renoveren tot een energiezuinige woning. Wat betekent zo’n renovatieplicht precies? Hoeveel kost de maatregel? En welk effect heeft die op de woningprijzen?

197 reacties

  • Peter Nols

    2 jaar geleden
    Het rijke Vlaanderen met zijn arme inwoners zet een bijkomende stap achteruit.
  • Lieselot Longé

    2 jaar geleden
    Eindelijk wordt er (hopelijk) eens actie ondernomen! Elke maatregel om ons klimaat te redden zal op veel weerstand botsen omdat we nu eenmaal in de eerste plaats altijd aan ons zelf en onze eigen portemonnee denken i.p.v. aan anderen (toekomst van nakomelingen).
  • Michael VAN Mulders

    2 jaar geleden
    Als je renoveert spaar je op termijn geld uit. Je zal je investering niet volledig terugverdienen maar het zal wel schelen in verbruik. Onze woning is 15 jaar en we hebben al geïnvesteerd in zonnepanelen (zonder certificaten ) , warmtepompen en nieuwe verwarmingsketel en warmwater productie op gas. Totaal rond de 30 000 euro. Resultaat is dat ons elektriciteitsverbruik voor 5 volwassen personen zo goed als 0€ kost (opbr. 6000kWuur). Aan de huidige prijzen voor elektriciteit tikt dat aardig aan.
  • Marc Spandel

    2 jaar geleden
    't Gat wordt vrijgemaakt voor oplichters die zich als 'controleur' gaan aanmelden bij de brave burger. Tja... zo te lezen zullen er véél knuppels, kruisbogen, luchtkarabijnen enz. verkocht worden. :) In feite zetten de ministers hier de burgers aan tot zélfbewapening. binnenkort valt de gestapo-politie binnen om knuppels in beslag te nemen zeker? :)
  • Vincent Krekelbergh

    2 jaar geleden
    Zijn ze nu heel zot geworden die ministers