REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Liefst 3.500 miljard ton ijs gesmolten in tien jaar in Groenland: risico op overstromingen neemt wereldwijd toe

In tien jaar tijd is er ongeveer 3.500 miljard ton ijs van de ijskap van Groenland gesmolten. Daardoor steeg de zeespiegel met een centimeter en nam het risico op overstromingen wereldwijd toe, blijkt uit een studie die maandag is gepubliceerd.

15 reacties

  • Eric Vercouillie

    2 jaar geleden
    We zitten aan de top van de warmtetijd een cyclus van Ongeveer 200000jaar Dwz dat we teruggaan naar de ijstijd sls de cyclus zich voortzet.Ze kunnen dan stellen dat het fe schuld van de mens is en we en masse co moeten uitstoten km deze bol weer warm te krijgen.Alle wereldlijders bouwen hun kastelen aan de zee ze moeten er dan toch zeer gerust in zijn
  • Jan Koopman

    2 jaar geleden
    helaas dus. Zoek de data is op beste mensen, zeespiegelstijging US/Nederland enz... ze hebben data vanaf de jaren 1700. De zeespiegel stijgt elk jaar ja (zeer beperkt, een natuurlijk fenomeen), maar er is dus GEEN versnelling. Satelietdata bewijst ook het zelfde.
  • wim CLAES

    2 jaar geleden
    Ge moet dat in kg uitdrukken,niet in ton, klinkt nog erger!
  • Elisa deJong

    2 jaar geleden
    Het staat allemaal in Gods Woord, de Bijbel.. Hij heeft met Zijn geboden alleen het beste voor met elk mens… , maar niet gehoorzamen levert op micro niveau al niets goeds op. Laat staan met deze zaak.
  • Serge De beyser

    2 jaar geleden
    En sinds de 17de eeuw kunnen we temperatuur meten. Joladihee. Algemene paniek want we gaan, misschien, binnen 80 jaar een stijging van de zeespiegel hebben tussen 3! en 23! cm. Betalen is het enige wat onze groene vrienden verstaan.