©  Sebadelha Julie/ABACA

Eerste duel tussen Wout en Mathieu pas na Kerst? Van der Poel duikt pas midden december het veld in

Mathieu van der Poel zal deze crosswinter als laatste van de ‘grote drie’ het veld induiken. Terwijl Wout van Aert en Tom Pidcock begin december hun rentree maken, zal de wereldkampioen pas midden december zijn eerste cross van het seizoen rijden.

Bram Vandecapelle

Na een rustperiode van drieënhalve week is Mathieu van der Poel alweer een dikke week aan het trainen. Omdat het al lang geleden is dat Van der Poel zo’n lange periode zonder de fiets inlaste, wil zijn ploeg Alpecin-Fenix rustig opbouwen en zal de wereldkampioen veldrijden een beperkt programma van 10 à 12 crossen rijden omdat er een druk wegseizoen wacht en het de komende zomer wel de bedoeling is dat hij de Ronde van Frankrijk zal uitrijden.

Vorig jaar reed Van der Poel vijftien crossen en begon hij op 12 december. Dit jaar zal het nog een week later zijn. In november wil Van der Poel een flinke basis leggen en van 1 tot en met 10 december trekt hij met Alpecin-Fenix op ploegstage naar Spanje. Nadien is de Nederlander wedstrijdklaar, maar de wereldbekerwedstrijd in het Italiaanse Val Di Sole op 12 december wordt wellicht te vroeg dag. De volgende grote cross-afspraak is de wereldbekerwedstrijd in het Nederlandse Rucphen op 18 december.

Tot een eerste strijd tussen de grote drie moeten we zelfs wachten tot de Kerstperiode. Tom Pidcock duikt op 4 december in Boom het veld in. Ook Wout van Aert plant in die periode zijn rentree. Alleen gaat ook Van Aert in december op ploegstage. De troepen van Jumbo-Visma verzamelen van 13 tot en met 21 december, waardoor Van Aert en Van der Poel elkaar zouden ontlopen tot na Kerstmis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden