Eerbetoon Manchester City in het stadion van Brighton & Hove Albion
Radio 2

Manchester City-supporter uit Ninove krijgt morgen eerbetoon in Manchester: "Ze vragen regelmatig naar zijn toestand"

De Manchester City supporter uit Ninove die 2 weken geleden zwaar werd toegetakeld door enkele supporters van Club Brugge, krijgt morgen een eerbetoon in het stadion van Manchester. Voor de tweede keer al, want de spelers en trainer van Manchester City hielden eerder al een actie voor het slachtoffer. Ze droegen toen een t-shirt met daarop een tekst waarmee ze hun medeleven toonden.

De spelers van Manchester City plannen morgen een speciaal eerbetoon aan de supporter van de club uit Ninove die 2 weken geleden zwaar werd toegetakeld door enkele Club Bruggesupporters. 

Op de snelwegparking in Drongen, bij Gent, werd midden oktober een man van 63 uit Ninove aangevallen, toen hij na de voetbalwedstrijd tussen Manchester City tegen Club Brugge eten gingen halen in de winkel van de snelwegparking. De man verkeerde een tijd in levensgevaar. De spelers van Manchester City toonden al eerder hun medeleven, morgenavond volgt er een tweede eerbetoon, dan spelen ze tegen de groepsfase van de Champions League tegen Club Brugge. 

De zoon van het slachtoffer, die ook de voorzitter is van de Manchester City supportersclub Blue Moon Belgium, is ontroerd door de steunbetuigingen. "We hadden nooit durven dromen dat Manchester City zo met ons zou meeleven. Dat doet ongelooflijk veel deugd. Maar ook de steun vanuit Club Brugge maakte veel goed. Het bestuur heeft ons ook onmiddellijk opgezocht en z'n steun betuigd, dus dat doet ook echt deugd. Het is ons niet om de media-aandacht te doen, maar om het herstel van mijn vader."

Hij kan nu stilletjesaan terug praten en terug zelfstandig eten.
Jurgen, zoon slachtoffer

Het is duidelijk dat de organisatie achter Manchester City enorm meeleeft met de situatie van de Ninoofse supporter. De ochtend van het voorval had zoon Jurgen al contact met de één van de leidinggevenden uit Manchester. "Ze vragen nog regelmatig naar een update van de toestand van mijn vader. Hij kan nu stilletjesaan terug praten en terug zelfstandig eten. Mits ondersteuning kan hij ook enkele passen zetten. De dokters zeggen dat hij veel geluk heeft gehad."

Supportersclub Blue Moon Belgium

Net als Jurgen is ook zijn vader lid van de supportersclub Blue Moon Belgium uit Sint-Lievens-Houtem. De groep is 10 jaar geleden ontstaan en bestaat ondertussen uit meer dan 500 leden en 6.000 volgers op hun facebookpagina. Daarvan zakken er een 30-tal supporters af naar Manchester voor de wedstrijd tegen Club Brugge morgen.

Meest gelezen