©  Play4

‘Klopjacht’-afvallers leken roekelozer dan ze waren: “Hebben nog heel hard getwijfeld om weg te gaan uit hotel”

Het verbaasde de kijker weinig dat Linne (25) en Thierry (22) de eerste afvallers werden in Klopjacht. In de derde aflevering van het Play4-programma lieten de Antwerpenaren zich van hun meest roekeloze kant zien. Of zo lijkt het toch. “We hebben heel erg getwijfeld voor we die beslissingen namen”, nuanceert Linne.

Eline Debie

Een blitzbezoekje brengen aan muziekcentrum Trix, meerijden met een vriendin wiens smartphone aan staat, TikToks maken op de parking van het hotel waar je zal slapen: het zijn niet de meest verstandige beslissingen als je onder de radar wil blijven. Dat beseft ook Linne. “We zijn misschien wat nonchalant geweest. Maar wat je niet ziet in de aflevering, zijn de momenten waarop we superhard twijfelden. Doordat alles snel aan mekaar gemonteerd is, lijken we erg roekeloos. Maar het klopt wel dat we die dag voor het risico hebben gekozen. Dat heeft duidelijk geloond voor de speurders.”

Moeilijk om los te laten

Ironisch genoeg was de schijnbaar nonchalante Linne de dagen voordien wél heel erg op haar hoede. “Toen we aan de zee zaten, had ik elke dag superveel stress. Ik dacht dat de speurders wisten waar we waren, vooral toen we in het huis van mijn oma verbleven. Dat was makkelijk te vinden, dacht ik. Blijkt dat de speurders toen helemaal niets wisten, tot we in Oostende waren. Terwijl ik vanaf Oostende net veel geruster was, omdat ik dacht dat ze het toen echt niets konden weten (lacht).’

LEES OOK. Antwerps duo als eerste gepakt in ‘Klopjacht’ na onbezonnen TikTok-dansje

Het bezoek aan Trix was een samenloop van omstandigheden, aldus Linne. “We zijn heel last-minute in Klopjacht terechtgekomen, waardoor we weinig tijd hadden voor de voorbereiding. Ik moest heel snel nog alles regelen voor die show in Trix van mijn artiesten (Linne is manager, red.). Ik vond het heel moeilijk om dat los te laten, omdat het zo’n belangrijke dag was voor hen. Wat je ook niet zag op tv, was dat Magnolia, onze chauffeur, sowieso naar die liveset ging. Eén van de artiesten is ook een vriendin van haar. We hebben ons eigenlijk laten overtuigen om er mee naartoe te rijden, omdat ze er toch heen ging.”

Daar ging heel wat getwijfel aan vooraf. “Ook toen we in onze hotelkamer in Beveren waren, hebben we nog heel lang getwijfeld om toch weg te gaan. Dat hadden we dus beter wel gedaan.”

Al TikTokkend gepakt

En dan was er de fameuze TikTok op de parking van het hotel. “Als ik heel eerlijk ben, zou ik dat zo opnieuw doen. We moesten sowieso voorbij die camera’s wandelen, we konden niet anders. Of we er nu wandelend of TikTokkend op staan, dat maakt toch geen verschil (lacht)? Dat TikTok-filmpje is nooit gepost geweest en ze hebben het niet kunnen traceren, dus we zijn puur gepakt op basis van die camerabeelden.”

LEES OOK. Antwerpse beste vrienden in ‘Klopjacht’: “Het voelde aan als een eeuwigdurende adrenalineboost”

Eén ding zou Linne wel anders doen. “Ik zou meer gebruikmaken van onbekende mensen, zoals we in het begin deden. We hebben een groot netwerk over heel Vlaanderen dus dat ging heel vlot, maar zo zijn er natuurlijk wel meer linken om te leggen.”

Klopjacht, elke maandag om 20.35 bij Play4.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER