De wagen stond al enkele dagen geparkeerd ter hoogte van het Arsenaal van de NMBS. ©  Theo Derkinderen

Drie kogelinslagen in geparkeerde auto: “Onze familie heeft met niemand problemen”

Mechelen -

Een bewoner van de Leuvensesteenweg in Mechelen merkte dinsdagochtend dat zijn auto drie kogelinslagen vertoonde. De politie is een onderzoek gestart, maar voorlopig is er niets geweten omtrent het motief. “Wij tasten ook in het duister over het waarom hiervan. Wij hebben met niemand problemen”, vertelt een familielid van de eigenaar.

Theo Derkinderen

Het was de eigenaar van de auto die de schade aan zijn Mercedes zelf opmerkte en de politie alarmeerde. “De auto vertoonde drie kogelinslagen: in de voorruit en de zijkant van de auto. Voorlopig is het niet duidelijk met welk wapen er precies is geschoten. Dat maakt deel uit van het onderzoek”, bevestigt Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket het nieuws.

De auto zou al sinds zaterdag op de parkeerplaats op de Leuvensesteenweg, vlak bij de Centrale Werkplaats van de NMBS, hebben gestaan. “Wanneer het schietincident precies heeft plaatsgevonden, onderzoeken we volop. De politie is met een buurtonderzoek gestart en ook de beelden van de camera’s in de buurt zullen worden bekeken. Of er een link is met een drugsmilieu? Voorlopig weten we nog niets over het motief en is het veel te vroeg om al conclusies te trekken.”

Het labo van de federale politie kwam ter plaatse voor een grondig sporenonderzoek. Een familielid van de Tsjetsjeense auto-eigenaar zei dat de man enorm geschrokken is. “Hij weet ook niet waarom men het op zou hem zou gemunt hebben. Onze familie heeft met niemand problemen.”

In het holst van de nacht

Buurtbewoners zijn ook geschrokken van het schietincident. “Ik heb alleszins geen schoten gehoord en ben het hele weekend thuis geweest. Het is wellicht in het holst van de nacht gebeurd”, zegt een man die tegenover het Arsenaal van de NMBS woont. “Toen ik vanmorgen ontwaakte, zag ik dat de politie er stond en dat de wagen werd onderzocht. Maar dat ze op een auto schieten, is geen kleine criminaliteit meer.”

Het parket heeft intussen een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van bedreiging en verboden wapenbezit. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen