AFP
Volledig scherm
© AFP

Laatste horde in VS genomen voor coronavaccin 5- tot 12-jarigen

Amerikaanse kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar kunnen het coronavaccin van Pfizer/BioNTech krijgen, oordeelt gezondheidsdienst CDC in navolging van medicijntoezichthouder FDA. De inenting van deze leeftijdsgroep kan naar verwachting deze week beginnen, melden Amerikaanse media. De Amerikaanse regering had dat al aangekondigd.

7 reacties

  • marc meulenberghs

    2 jaar geleden
    Kinderen inenten die zo goed als niet ziek worden van corona? Zonder te weten wat het vaccin op langere termijn kan veroorzaken? Hopelijk is het veilig, anders staan er de mensen die hun kinderen laten inenten nog drama's te wachten, zonder de mogelijkheid de producenten of de overheid verantwoordelijk te stellen aangezien de vaccinatie op "vrijwillige" basis gebeurt.
  • Xander Alloy

    2 jaar geleden
    Vaccineren van kinderen, jeugd en personen tot de leeftijd van 40 jaar is absoluut not done, met uitzondering van personen met een ziekte of achterliggende kwalen. De lange termijn gevolgen van meerdere vaccin prikken zijn absoluut nog niet gekend. Deze groep van jonge mensen moeten zich nog voortplanten. Zij worden amper ziek door corona en bouwen het snelst groepsimmuniteit op. Het zijn alle personen boven de 40 jaar en uiteraard de ouderen die dienen beschermd door degelijke vaccinatie.
  • Olivier Paquay

    2 jaar geleden
    kinderen die het nie nodig hebben, om ouders te beschermen die al beschermd zijn. Wat is dan de reden ? kassa kassa !
  • Patrick De Clercq

    2 jaar geleden
    Van kinderen hun gezond immuunsysteem blijf je af, elke ouder met gezond verstand laat dat niet toe. Trouwens kinderen worden er ook niet ziek van.
  • eric brack

    2 jaar geleden
    Goed zot , maar ja, meelopers die vatbaar zijn voor angst worden gemakkelijk meegezogen in die waanzin. En het ernstige is dat ze maar één media geloven. Het is gemakkelijker om mensen te misleiden dan ze te overtuigen dat ze belogen worden.