Andras Nemeth (links): thuis in Boedapest. ©  JEFFREY GAENS

Plus Artikel 

Genkse U19 wil in Boedapest deur naar zestiende finales Youth League openzetten

De Genkse U19 werken woensdag (aftrap 16 uur) op het veld van MTK Boedapest de heenmatch af van de tweede ronde in de Youth League. Op dinsdag 23 november (18 uur) vindt de return plaats in Genk, de winnaar treft in de zestiende finales een nummer twee uit één van de Champions League-groepen.

Marnik Geukens

Coach Hans Somers kan in Boedapest geen beroep doen op Tobe Leysen en Luca Oyen, die bij de A-kern blijven. Maar ook de blessure van centrale verdediger Amine Et-Taibi is een streep door de rekening. “Wij leveren heel graag spelers af aan de overkant”, zegt Somers. “Een blessure is altijd jammer, anderzijds geeft dit weer kansen aan andere jongens.”

Achterin zullen die heel jong zijn, drie verdedigers van de beloften - Didden, Van Genechten en Coomans - zijn te oud voor de Youth League. “Geen probleem”, zegt de coach. “In Keulen stond de 15-jarige Monamay ook al in de basis. Dit is weer een moment om onze sterkte in de breedte te bewijzen. MTK Boedapest kan je een beetje vergelijken met Köln: ze spelen opportunistisch en scoren makkelijk. Linksbuiten Vancza maakte vier goals in twee matchen tegen Sparta Praag. Tegelijkertijd komt er op die manier ruimte vrij, die wij graag gebruiken in onze manier van voetballen. Het worden leerrijke dagen voor onze jongens, het wordt ook een speciale ervaring om op het A-veld in het nieuwe stadion van MTK te spelen.”

Luca Oyen, die scoorde in de thuismatch tegen Keulen, blijft bij de A-kern en reist niet mee naar Boedapest. ©  JEFFREY GAENS

Nemeth speelt thuis

Héél speciaal wordt het voor de meest ervaren speler van de ploeg. Andras Nemeth groeide op in Boedapest en speelt voor de nationale beloften van Hongarije.

“Dit wordt voor mij thuiskomen”, glimlacht hij. “Mijn grootouders kunnen er niet zijn, maar kijken wel op tv. Deze match wordt live uitgezonden, MTK staat bekend voor zijn goeie academie. Ik ken weinig spelers, omdat de meesten twee jaar jonger zijn. Middenvelder Kata zit al wel bij de beloften. Ik werd opgeleid bij Vasas, de grote rivaal van MTK, en kijk enorm uit naar deze match.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer