©  VDB

Red Dragon Tomas Rousseaux “weken buiten strijd” na drieste aanval op straat in Polen

Schokkend nieuws uit Polen: Red Dragon Tomas Rousseaux werd er volgens lokale media “aangevallen op straat” en liep daarbij zware verwondingen op.

Vincent Van Genechten

De 27-jarige Rousseaux is al jaren een vaste waarde bij de nationale volleybalploeg. De ex-speler van Knack Roeselare speelt al sinds 2018 in Polen, waar hij afgelopen zomer een contract tekende bij GKS Katowice.

En daar liep het deze week serieus mis voor Rousseaux. Volgens lokale media werd onze landgenoot “half oktober aangevallen op de Grote Markt van Krakau”. Rousseaux zou daarbij verwondingen aan zijn hoofd en gezicht hebben opgelopen, en na een operatie “verschillende weken aan de kant staan”. De Red Dragon en zijn club zouden intussen klacht hebben neergelegd.

 ©  VDB

“We willen u informeren dat Tomas Rousseaux een ernstige blessure heeft opgelopen, waardoor de speler minimaal enkele weken niet mag spelen en trainen. Hij werd in Krakau aangevallen door een voorlopig onbekende dader”, aldus GKS Katowice.

“Rousseaux besloot half oktober, na de wedstrijd tussen GKS Katowice en Aluron CMC Warta Zawiercie, naar Krakau te gaan”, aldus het Poolse Natemat. “Waar hij werd aangevallen en zwaar werd toegetakeld door onbekende daders. Alles gebeurde in de buurt van de Grote Markt. De Belg was niet het enige slachtoffer. Hij werd verdoofd met traangas en liep zware verwondingen op aan zijn hoofd en gezicht. De volleyballer moest een operatie ondergaan.”

Katowice staat momenteel tiende in de Poolse volleybalcompetitie, met twee zeges uit vijf matchen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer