Joe Biden op de klimaattop van de VN in de Schotse stad Glasgow
Volledig scherm
PREMIUM
Joe Biden op de klimaattop van de VN in de Schotse stad Glasgow © Photo News

ANALYSE. Biden blijft niet aan de macht met een streng klimaatbeleid

Joe Biden heeft zijn best gedaan op de klimaattop in Glasgow. Hij heeft geboden wat hij kon, hoe weinig dat uiteindelijk ook was. Maar achter zijn rug liet de kiezer verstaan dat Biden daarmee al te ver is gegaan. Dat de Democraten te links zijn, terwijl de herinnering aan Donald Trump al niet meer schrikwekkend genoeg is om de Republikeinen te mijden. Dat kost die Democraten nu een gouverneurschap of twee — en volgend jaar waarschijnlijk ook hun meerderheid in het parlement.

64 reacties

  • Marie Vanakker

    2 jaar geleden
    Gewoon niets doen en alles op zijn beloop laten. Dat is nu eenmaal de manier van de natuur om de stommeriken er tussenuit te halen. Als er bij zijn tegenstanders genoeg doden vallen door het klimaat draaien die vanzelf bij.
  • Christian Deckers

    2 jaar geleden
    Kan iemand één (1 dus) onafgebroken periode van 500 jr sinds het ontstaan van de planeet, benoemen dat er géén klimaatswijziging of -verschuiving was?? Als het water stijgt schuift alles wat op, als het water wegtrekt ook: op de waterlijn is altijd het meeste activiteit geweest niettegenstaande al deze 'problemen'. Graaf in de Kempen een put van 2 meter diep en je hebt plaatselijk 95% schelpen en schelpenzand. Kan zomaar terugkomen, maar niet op 50 jaar hoor!
  • Jacques-Philippe Leclerc

    2 jaar geleden
    Rens (?) Geloof geen enkel woord wat deze alarmisten zeggen dat de menselijke bevolking te groot is geworden, ze hebben het al 50 jaar bij het verkeerde eind. Zelfs als er nog eens 4 miljard mensen aan de planeet zouden worden toegevoegd, voedselproductie is geen probleem. Kansas is de nummer één producent van graan in de VS. Kansas produceert elk jaar genoeg tarwe om 41 miljard broden te bakken, wat is genoeg om iedereen in de wereld, meer dan zes miljard mensen, ongeveer vier weken te voeden.
  • Patrick Rens

    2 jaar geleden
    Alle problemen zijn terug te brengen naar de enige oorzaak: teveel mensen op deze planeet. Waarom zoekt men daar geen humane oplossing voor? Is dat taboe? Nochtans de enige oplossing voor de kinderen van morgen en overmorgen om het hier nog wat leefbaar te houden.
  • johan fransaert

    2 jaar geleden
    hij is gezien zijn leeftijd een one time president dus het beste dat hij kan doen is zijn 4 jaar zo goed mogelijk proberen in te vullen, maar ze zitten in de VS nu eenmaal met een systeem dat goed bestuur zeer moeilijk maakt plus het feit dat Amerikanen zeer weinig onafhankelijk en correct lokaal en internationaal nieuws te zien krijgen wat hun bij wijlen zeer raar kiesgedrag ten dele verklaard.