ECB-president Christine Lagarde.
Volledig scherm
ECB-president Christine Lagarde. © REUTERS

ECB-baas acht renteverhoging volgend jaar "heel onwaarschijnlijk”

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft opnieuw geprobeerd om een punt te zetten achter speculaties over een renteverhoging in 2022. Topvrouw Christine Lagarde benadrukte woensdag in Lissabon dat het “heel onwaarschijnlijk” is dat het zover zal komen.

22 reacties

  • Pierre Vaneylen

    2 jaar geleden
    Ze zal haar best doen om onze spaarboekjes te plunderen Als ge zelf een astronomische wedde hebt, ligt ge daar niet wakker van.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Blijkbaar zijn ze van plan om voort te doen tot ook hier de inflatie blijft oplopen en niet meer te stoppen is. De geest is al uit de fles. Krijg er hem maar terug in.
  • An Vanden Bossche

    2 jaar geleden
    Geen intrest geven en de inflatie laten voortwoekeren is eigenlijk niets anders dan een verkapte vermogensbelasting. Alsof dat nog niet genoeg is werden ook allerlei belastingen op spaargeld verhoogd. Ook De aangekondigde fiscale hervorming staat bol van extra belastingen op spaargeld. Dat is de kip met de gouden eieren slachten.
  • armand keyzers

    2 jaar geleden
    Een opvolger van Draghi waardig. Woordbreuk. Omdat het kan! Desontdanks de drie gestippuleerde voorwaarden toch het tegenovergestelde doen. Bedankt, dit heeft al duizenden euro's aan spaarrente gekost!
  • wim CLAES

    2 jaar geleden
    Waarom is dat een topvrouw? Die vrouw is een ramp. Ah omdat ze nu nog aan de top staat, ik snap het...