De federale gerechtelijke politie is deze ochtend binnengevallen in drie militaire kazernes, waaronder hier in Florennes.
Volledig scherm
PREMIUM
De federale gerechtelijke politie is deze ochtend binnengevallen in drie militaire kazernes, waaronder hier in Florennes. © Photo News

Waarom viel gerecht binnen bij extreemrechtse militairen en kazernes? Viertal militairen verspreidde neonazistische boodschappen

De federale gerechtelijke politie is vanochtend binnengevallen in drie militaire kazernes, en bij acht militairen en hun familieleden thuis. De elf huiszoekingen kaderen in een onderzoek naar de verspreiding van extreemrechtse ideeën binnen het leger, die mogelijk kunnen aanzetten tot het plegen van terreurdaden. De actie is een uitloper van het onderzoek in de zaak-Jürgen Conings.

29 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    2 jaar geleden
    Zou de joodse voorzitter van het Comité I "neo-nazi's" menen te zien die er niet zijn ? Ik weet het niet, maar dat mensen uit zijn bevolkingssegment extra alert ter zake zijn in het licht wat hen 75 jaar geleden overkomen is, maakt objectief-correcte constataties mogelijk moeilijker.
  • Jozef Van Mellaert

    2 jaar geleden
    Waneer kan er iemand beschuldigt worden van extreemrechtse ideeên? Bestaan daar eigenlijk wetteksten over? Ideeën zijn geen daden. De filosoof en dichter Friederich Schiller schreef in 1865 reeds " Die gedanken sind frei ". Daar zouden we in onze tijd meer moeten over nadenken.
  • Marc Vinck

    2 jaar geleden
    Heel die poppenkast voor een viertal?
  • Frans Peeters

    2 jaar geleden
    Ondertussen worden er maatregelen en prijsverhogingen stilletjes door gesluisd
  • Danny Damiaens

    2 jaar geleden
    Een storm in een glas water maar wat veel erger is dat hier IS monsters rondlopen met vele doden op hun weten en dat is blijkbaar geen probleem.Hopelijk houden ze deze goed in de gaten.