Cleo Smith vlak na haar redding (rechts) en later  in het ziekenhuis, met een ijsje.
Volledig scherm
Cleo Smith vlak na haar redding (rechts) en later in het ziekenhuis, met een ijsje. © AP/AFP

Australische politie: “Verdachte in zaak ontvoerde Cleo handelde waarschijnlijk alleen”

De 36-jarige man die vastzit voor de ontvoering van de Australische kleuter Cleo Smith, handelde waarschijnlijk alleen, meldt de politie. De man wordt mogelijk vandaag al aangeklaagd.

  1. RECONSTRUCTIE. Hoe speurders de puzzelstukjes in elkaar pasten en de ‘Australische Maddie McCann’ terugvonden in een vergrendeld huis
    PREMIUM

    RECONSTRUC­TIE. Hoe speurders de puzzelstuk­jes in elkaar pasten en de ‘Australi­sche Maddie McCann’ terugvon­den in een vergren­deld huis

    Het lijkt wel een filmscenario: een dolgelukkig gezin vertrekt met de tent op vakantie naar een gezinscamping aan de zee, maar de reis eindigt met de ijzingwekkende verdwijning van hun vierjarig dochtertje. 18 dagen later wordt het meisje als bij wonder levend en wel teruggevonden. Ze zat opgesloten in de kamer van een huis. Niet veel later pakt de politie een 36-jarige kidnapper op. De reconstructie van het onwaarschijnlijke verhaal van Cleo Smith, de ‘Australische Maddie McCann’.
  2. Eerste foto van vermoedelijke ontvoerder Cleo (4): “Hij maakte zich verdacht door luiers te kopen”

    Eerste foto van vermoede­lij­ke ontvoerder Cleo (4): “Hij maakte zich verdacht door luiers te kopen”

    Er is een eerste foto opgedoken van de vermoedelijke ontvoerder van het Australische meisje Cleo Smith (4). Veel valt er echter nog niet uit op te maken: de 36-jarige man ligt in een ambulance met een omzwachteld hoofd. Hij zou zichzelf verwond hebben door met zijn hoofd tegen de muur van een politiecel te bonzen. Een cruciale tip over zijn wagen leidde uiteindelijk tot een doorbraak in het onderzoek. De dader zou zich ook verdacht gemaakt hebben door luiers te kopen, terwijl hij helemaal geen kinderen heeft. Buren omschrijven de man als “stil” en “een eenzaat”.