De coronapil van farmaceut MSD of Merck en Ridgeback Bio.
Volledig scherm
De coronapil van farmaceut MSD of Merck en Ridgeback Bio. © AP

Verenigd Koninkrijk geeft als eerste groen licht voor coronapil MSD

Britten die positief testen op het coronavirus kunnen binnenkort mogelijk een pil krijgen om de symptomen onder controle te houden en ernstige klachten te voorkomen. Zo is de coronapil van farmaceut MSD of Merck en Ridgeback Bio officieel goedgekeurd door de Britse toezichthouder voor geneesmiddelen (MHRA). Het is de eerste goedkeuring voor het middel.

11 reacties

  • Frans Peeters

    2 jaar geleden
    Zal nooit tellen bij FVB om de safepas op groen te krijgen
  • Gerda Haubourdyn

    2 jaar geleden
    Eer men hier zo een pil gaat kunnen geven zal het heel wat vergaderingen moeten passeren.En dan is de vraag welke partij gaat voor of tegen zijn. Dus nog een robbertje ambras maken en dan komen de farma's met hun prijsjes, want daar gaat ook nog een woordje over gezegd worden. Op papier heel weinig het zijn "onderonsjes"
  • Roger Vercruysse

    2 jaar geleden
    Zal hier terug wel een paar mndn langer duren voor Europa en dan Belgie juist dezelfde beslissing neemt, eerst meer zieken, opnames en doden, ergelijk hoe traag de molen in Europa en Belgie draait, Brexit is duidelijk een goede zaak.
  • George Verbeek

    2 jaar geleden
    Een bijna ongetestte pil waarvan de lange termijn effecten niet gekend zijn, en daar hebben antivaxxers dan geen schrik van, en van het vaccin wel? Probeer dat maar eens te begrijpen...
  • Jeroen DeBaere

    2 jaar geleden
    @ Debo Fissette : Waar zit de logica ? Tenzij hiermee misschien bewezen wordt dat veel vaccin-weigeraars gewoon mensen zijn die angst hebben van naalden.