Meisjes vallen politieploeg aan op Meir omdat zus is betrapt op winkeldiefstal: “Een misverstand”

Op de Antwerpse Meir is het zaterdagnamiddag tot een opstootje gekomen tussen de politie en een groepje meisjes uit Mechelen, van wie er een was betrapt op winkeldiefstal. Drie politie-inspecteurs raakten lichtgewond bij het gevecht.

ph

Een winkeldetective had twee jonge vrouwen betrapt in de Hema: ze hadden de winkel verlaten zonder te betalen, en deden daarna hetzelfde in de winkel Claire’s. De winkeldetective nam hen mee naar een kantoortje en verwittigde de politie.

Al snel bleek dat een van de jonge vrouwen ook al in H&M spullen had meegenomen. Toen de patrouille met de verdachte dievegge de winkel verliet, werden de inspecteurs belaagd door de zus van de verdachte en een vriendin. De jonge vrouwen hitsten de gemoederen op en wilden de talrijke omstanders tegen de politie opzetten.

De twee inspecteurs en een aspirant-inspecteur probeerden de arrestatie professioneel af te handelen. Maar op een gegeven moment escaleerde de situatie toch, en en deelden de geagiteerde vrouwen enkele rake klappen uit aan de politiemensen, waarbij ook getracht werd de dievegge te laten ontsnappen uit de combi. Enkele andere patrouilles kwamen bijstand verlenen en de drie jonge vrouwen werden voor verhoor meegenomen. Het gaat om drie meisjes uit Mechelen van 17, 18 en 19. De zus die de gemoederen ophitste, stond al bekend voor diefstal. De drie inspecteurs werden na verzorging van hun lichte verwondingen twee dagen arbeidsongeschikt verklaard.

Volgens de betrokken meisjes zit het verhaal enigszins anders in elkaar. “Het ging allemaal om een misverstand”, zegt de 17-jarige. “Er was geen diefstal, we wilden iets gaan wisselen maar hadden geen aankoopticket meer.” Volgens de meisjes was het de politie die zich agressief opstelde. “Een agent trok aan het haar van het meisje dat opgepakt werd en sleurde haar op de grond, ik heb alles gefilmd.” Het meisje bracht de nacht door in de cel en laat naar eigen zeggen vandaag haar verwondingen onderzoeken door een dokter. “Ik sta vol met schrammen. Morgen ga ik klacht indienen”, zegt ze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer