Onze landgenoot Hans Kluge, de regionale directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor Europa.
Volledig scherm
Onze landgenoot Hans Kluge, de regionale directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor Europa. © RV

WHO ernstig bezorgd over toename besmettingen in Europa: “Weer het epicentrum van de pandemie”

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakt zich ernstig zorgen over het stijgende aantal coronabesmettingen in Europa. De directeur voor Europa Hans Kluge waarschuwt dat volgens "een betrouwbare voorspelling" voor februari nog eens een half miljoen doden zullen vallen. 43 landen in onze regio zullen in diezelfde periode te maken krijgen met hoge tot extreme druk op de ziekenhuisbedden. 

49 reacties

  • patrick feyen

    2 jaar geleden
    Wie daar allemaal inzit, daar stel ik me vragen bij? Ook hun geloofwaardigheid staat soms ter discussie? Landen waar de vacconatiegraad enorm laag is daar hoor je niets over enorme oversterfte, dat roept toch vragen op?
  • Willy van craen

    2 jaar geleden
    Leve volle zalen en voetbalvelden, grote winkels, sporthallen, gym,studenten zuippartijen, tram en bus en dicht op elkaar. Niet te verwonderen dat corona lacht en ziet de doden vallen met hopen. Als jij dringend moet geopereerd worden moet je wachten voor de niet gevaccineerde.
  • Eric De Bruycker

    2 jaar geleden
    Het immuunsysteem versterken, gezond leven en eten kunnen ook helpen tegen griep en Coronavirus. Ook afstand houden, mondmaskers en goede hand hygiëne...maar geloof niet in covid safe pas.
  • Gaston Miar

    2 jaar geleden
    COVID is er al twee jaar. De juiste maatregelen worden te vroeg opgeheven. Vaccinatie wordt niet verplicht. Grenzen worden niet gesloten. En nu is men plots ongerust!?
  • Paul van de velde

    2 jaar geleden
    Tja, als alles mag, met 50.000 op een weide, 7000 binnen, geen mondmaskers etc. en dat als er maar steden zijn waar 50% gevaccineerd is, dat is om problemen vragen. En de politiek? Die vergadert en vergadert er maar op los zonder oplossingen. Zo blijven ze maar rondjes lopen. We kennen de slechtste regeringen van de laatste jaren waar leugens dagelijkse kost zijn.