Gilberte Rombaut bij het portret van haar zeven jaar jongere zus Jacqueline: “Als mijn zus op vlucht was, belde ik vaak naar de burelen van Sabena met de vraag of ze al geland was. Ook die dag.”
Volledig scherm
PREMIUM
Gilberte Rombaut bij het portret van haar zeven jaar jongere zus Jacqueline: “Als mijn zus op vlucht was, belde ik vaak naar de burelen van Sabena met de vraag of ze al geland was. Ook die dag.” © Jan De Meuleneir / Photo News

Jacqueline (26) werkte op Boeing die neerstortte: “Mijn zus was de perfecte stewardess, maar ze had nooit op dat vliegtuig mogen zitten”

Rij 13, graf 34: daar aan de rechterkant van het Aalsterse kerkhof prijkt nog altijd een zerk die rechtstreeks verbonden is aan de zwartste bladzijde uit de Sabena-geschiedenis. Met in het marmer de laatste radeloze lijnen die een Boeing 707 op 15 februari 1961 vanuit New York maakte alvorens in een witloofveld nabij Kampenhout neer te storten en 73 doden te maken. Aan boord én in het graf: Jacqueline Rombaut (26). Stewardess van beroep, vrijgevochten van aard: “Jacqueline was haar tijd ver vooruit”, vertelt haar zus Gilberte (94) vandaag.