Rob Schoofs is aan zijn vijfde seizoen bezig bij KV Mechelen. ©  BELGA

Plus Artikel 

Duels tegen STVV blijven speciaal voor Rob Schoofs: “Zetten hen niet zomaar aan de kant”

10 op 12 tegenover 2 op 12. Tussen de resultaten van KV Mechelen en STVV zat voorbije maand een wereld van verschil. “Toch zullen wij Sint-Truiden niet zomaar aan de kant zetten”, voorspelt ex-Kanarie Rob Schoofs. “Hollerbach heeft daar iets neergezet.”

Gunter Schoofs

Het blijft een doorn in het oog van veel STVV-fans: Truienaar Rob Schoofs die niet meer in geel en blauw voetbalt. Ook al is dat al sinds 2016 het geval. “Er is intussen veel veranderd in Sint-Truiden”, weet Schoofs. “Ik ken alleen Peter Delorge en materiaalman Valère Stevens nog. Zelfs de medische staf onderging een metamorfose. De supportersaantallen en de beleving van vroeger, blijken verleden tijd. Er stromen ook niet meer veel jongeren door naar de eerste ploeg, waardoor je nochtans fans naar Stayen zou kunnen lokken. Ook ik vind dat bijzonder spijtig, maar het is niet anders.”

Bij STVV begon het allemaal voor Rob Schoofs. Als jeugdproduct schopte hij het tot aanvoerder. ©  BELGA

Schoofs is aan zijn vijfde seizoen bezig in Mechelen. Met zijn wederhelft Michelle en zeven maanden oude dochtertje Estée woont hij er ook. Maar het gezinnetje komt vaak op bezoek in Limburg. “De familie van Michelle woont in Zonhoven, ik heb mijn thuishaven in Sint-Truiden. Ze willen allemaal Estée vaak genoeg zien”, lacht Schoofs. “Mijn opa woont knal aan de Veemarkt in Sint-Truiden. Hij volgt KV Mechelen én STVV op de voet. Zaterdag zal hij gelukkig weer aan de kant van zijn kleinzoon staan. Het blijft natuurlijk een beetje speciaal om tegen Sint-Truiden te spelen, maar in voetbal verandert alles nu eenmaal snel.”

Geen gek avontuur

Met tien op twaalf is Malinwa de ploeg in vorm. Om die lijn door te trekken rekenen ze erop dat Schoofs de ploeg ook tegen de Kanaries op sleeptouw neemt. “Naast die sterke reeks in de competitie hebben we ook Union uitgeschakeld in de beker. Sinds de 7-2-nederlaag tegen Anderlecht gaat het prima. Toch wordt het niet simpel tegen STVV. Coach Bernd Hollerbach heeft er een blok neergezet. Een ploeg die met een stevige, ervaren organisatie kan uitpakken. Maar wij gaan thuis zeker voor de overwinning. We staan mooi vierde, toch denk ik dat play-off 1 te hoog gegrepen is. Bij de eerste acht eindigen, is al mooi. Maar de weg is nog lang. We zijn niet eens halfweg.”

 ©  BELGA

“Of ik nog droom van een stap hogerop?”, herhaalt Schoofs de vraag. “Misschien. Maar ik besef dat ik goed zit in Mechelen. We wonen er graag en ik voel me goed bij de club. Dat geef je niet zomaar op voor een gek avontuur, zeker niet met een kind. De focus gaat vol naar Malinwa.”

Suzuki traint, Konaté blijft out - STVV trainde één keer intensief donderdag. Yuma Suzuki deed voluit mee. Mory Konaté blijft aan de kant met voetproblemen. Hij is niet inzetbaar tegen KV Mechelen.

Nieuwe Japanse masseur - Shunsuki Adache, een 36-jarige Japanse fysiotherapeut, vervoegt de medische ploeg bij STVV. Hij werkte in zijn thuisland in de orthopedie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer