© REUTERS

Kane loodst Tottenham met hattrick naar kwartfinales FA Cup, Zlatan redt Man Utd

Tottenham heeft zich zondag ten koste van tweedeklasser Fulham geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. Harry Kane bezorgde de Spurs met een hattrick de zege in de Londense derby in Craven Cottage. Er stonden trouwens drie Belgen op het veld, naast Alderweireld en Vertonghen (Tottenham) speelde ook Denis Odoi (Fulham). Manchester United had meer moeite met Blackburn Rovers, maar won ook.

rahe, jtp

Fulham 0-3 Tottenham

Bij Tottenham maakte Jan Vertonghen zijn wederoptreden. De Rode Duivel is hersteld van een enkelblessure waardoor hij sinds medio januari in de ziekenboeg vertoefde. Vertonghen werd centraal in de verdediging geflankeerd door Toby Alderweireld, Mousa Dembélé startte op de bank. Bij Fulham maakten Denis Odoi en Neeskens Kebano (ex-Genk) de partij vol.

Harry Kane bekroonde op het kwartier de dominantie van de Spurs met het openingsdoelpunt. Na de koffie maakte de topschutter van Tottenham zijn hattrick compleet. Bij het begin van de tweede helft scoorde hij de 0-2, twintig minuten voor het einde glipte hij door de buitenspelval om de 0-3 eindstand vast te leggen. Dembélé mocht de slotminuten volmaken bij de bezoekers.

Blackburn Rovers 1-2 Manchester UnitedThe Red Devils hebben met enige moeite hun opdracht in de FA Cup tot een goed einde gebracht. Nochtans begon de partij niet goed voor de ploeg van trainer José Mourinho. Graham zette de thuisploeg verrassend op voorsprong, het stadion vierde feest. United herpakte zich echter snel, nog voor het halfuur hingen de bordjes gelijk. Mkhitaryan vond Rashford, die de 1-1 tegen de netten werkte.

Die stand bleef lang op het bord staan en op het uur greep The Special One in. Hij bracht Paul Pogba en Zlatan Ibrahimovic in. De twee draaiden even warm en beslisten een kwartier voor tijd de wedstrijd. Pogba verschalkte de hele defensie met een diepe bal, zijn Zweedse kompaan had alle tijd om het leer in de verste hoek te deponneren.

United haalde nog wel opgelucht adem toen een blunder van doelman Romero niet werd afgestraft. Hij duwde een ongevaarlijke voorzet in de voeten van een tegenstander, maar die besloot op de Argentijnse goalie. Ook de eerste rebound werd gepareerd. In derde instantie ging de bal wel binnen, maar vanuit buitenspel. Manchester United hield stand en won.

Mourinho treft Chelsea

Chelsea neemt het in de kwartfinales van de FA Cup in Stamford Bridge op tegen titelverdediger Manchester United. Die topaffiche is het resultaat van de zondag uitgevoerde loting. ManU-coach José Mourinho keert voor het eerst sinds zijn ontslag bij de Blues in december 2015 terug naar Stamford Bridge. "The Special One" leidde Chelsea naar drie landstitels en winst in de FA Cup van 2007.

De Tottenham-Belgen Toby Alderweireld, Mousa Dembélé en Jan Vertonghen nemen het in de kwartfinales op tegen derdeklasser Millwall, dat in de voorbije rondes Bournemouth, Watford en landskampioen Leicester City uitschakelde. Middlesbrough neemt het mogelijk op tegen Manchester City. De club van Kevin De Bruyne en Vincent Kompany raakte zaterdag echter niet voorbij Huddersfield Town (0-0) en moet nog een replay afwerken. Twee seizoenen geleden werden de Citizens door Middlesbrough uitgeschakeld in de vierde ronde van de FA Cup.

Arsenal, dat maandag zijn achtste finale tegen Sutton United nog moet afwerken, kijkt bij winst tegen de vijfdeklasser diens reeksgenoot Lincoln City in de ogen. De leider in de National League pakte al de scalp van Liverpool en Burnley. Vorig jaar veroverde Manchester United de FA Cup door Crystal Palace na verlengingen met 2-1 te verslaan.

Programma kwartfinales FA Cup (11 en 12 maart):Chelsea - Manchester UnitedMiddlesbrough - Huddersfield (D2)/Manchester CityTottenham - Millwall (D3)Sutton United (D5)/Arsenal - Lincoln City (D5) .

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer