Eric Adams, burgemeester New York, wil betaald worden in bitcoins.
Volledig scherm
Eric Adams, burgemeester New York, wil betaald worden in bitcoins. © AFP, EPA

Nieuwe burgemeester New York wil betaald worden in bitcoins

Eric Adams, deze week verkozen tot burgemeester van New York, wil graag betaald worden in cryptomunten. Op zijn eerste drie loonstrookjes zou hij in plaats van dollars bitcoins willen zien staan. De versgebakken burgemeester meldde daarnaast op zijn sociale media dat hij van New York “de hoofdstad van de cryptomuntindustrie” wil maken.

7 reacties

  • Earl Samson

    2 jaar geleden
    Wie wilt nu zijn bitcoin spenderen. De waarde van cryptomunten is te volatile, het kan in een dag hoog gaan en morgen zakt die.
  • Guy Van Brussel

    2 jaar geleden
    Een teken aan de wand ? Door de mega investering die de regering Biden-Harris er door heeft gekregen beseft deze kerel dat de dollar aan waarde gaat verliezen, de inflatie nog meer gaat stijgen en men beter in Bitcoins wordt uitbetaald dan door een munt die op een onverantwoorde wijze wordt bijgedrukt.
  • Marc Pauwels

    2 jaar geleden
    Een democraat met republikeinse waanzin ...
  • Lecocq Daniel

    2 jaar geleden
    Niets belet hem met zijn loon in dollars zelf bitcoins aan te kopen.
  • Leo Mariën

    2 jaar geleden
    Die kunnen we naar voren schuiven als de uitspraak van het jaar!! Als zelfs de burgemeester van New York al geen dollars meer wil? Biden gaat ongelooflijk blij zijn met die uitspraak. Geen enkele digitale munt staat op de rekening van een nationale bank waardoor de echte achterliggende waarde nul is. Heel erg goed trouwens voor criminele bendes of voor witwasoperaties. Het wordt zotter met de dag.