©  AFP

Bondscoach Martinez roept Vanzeir en Faes op bij de Rode Duivels, Origi krijgt opnieuw zijn kans

Bondscoach Roberto Martinez heeft vrijdag zijn selectie bekendgemaakt voor de laatste twee kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2022 in Qatar tegen Estland (13 november in het Brusselse Koning Boudewijnstadion) en Wales (16 november in Cardiff).

Vincent Van Genechten

Zonder de geblesseerde Romelu Lukaku en Michy Batshuayi geeft de Spanjaard Divock Origi een nieuwe kans. Daarnaast is er een eerste oproeping voor Dante Vanzeir. Kempenaar Wout Faes krijgt ook zijn kans en Charles De Ketelaere is er opnieuw bij.

Doelmannen: Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Koen Casteels, Matz Sels

Verdedigers: Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Jason Denayer, Dedrick Boyata, Arthur Theate, Wout Faes

Wingbacks: Thomas Meunier, Thomas Foket, Timothy Castagne, Alexis Saelemaekers, Thorgan Hazard

Middenvelders: Leander Dendoncker, Youri Tielemans, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Albert Sambi Lokonga, Alexis Saelemaekers

Aanvallers: Eden Hazard, Leandro Trossard, Charles De Ketelaere, Dries Mertens, Christian Benteke, Divock Origi, Dante Vanzeir

LEES OOK: Roberto Martinez onder de indruk van Dante Vanzeir: “Fenomenaal wat hij bij Union doet dit seizoen”

 ©  BELGA

De Rode Duivels hebben hun ticket voor Qatar al zo goed als zeker op zak. De Belgen staan met zestien punten uit zes van de acht kwalificatiewedstrijden in hun groep ruim aan kop voor Tsjechië (11 punten uit 7 wedstrijden) en Wales (11 punten uit 6 wedstrijden). Een driepunter tegen de bescheiden Esten levert het team van Martinez altijd de kwalificatie voor Qatar op.

De Duivels zitten wel nog met een wrange nasmaak na de Final Four van de Nations League vorige maand. Thibaut Courtois en co. gaven in de halve finale een 2-0 voorsprong uit handen tegen Frankrijk (2-3) en verloren nadien ook de troostfinale tegen gastland Italië (1-2). Die dubbele nederlaag deed de roep om verjonging in de kern, die al opstak na het EK vorige zomer, weer luider klinken.

Achterin stonden er vraagtekens achter de naam van Toby Alderweireld. De 32-jarige verdediger moest woensdag bij zijn club Al-Duhail al na zes minuten geblesseerd vervangen worden in de competitietopper tegen Al-Sadd (3-3). Maar hij is er wel bij. Thomas Vermaelen, voor wie het door de geldende coronaregels moeilijk is om tussen Japan en Europa te reizen, werd niet opgeroepen.

LEES OOK: ANALYSE. “Dante Vanzeir Rode Duivel: hét bewijs dat een stap terug soms geen slecht idee is”

 ©  BELGA

MEER OVER DE RODE DUIVELS