Martien en Erica Meiland zakten gisteren af naar boekenfestival LEES! om hun Vlaamse fans te ontmoeten en hun biografieën te signeren.
Volledig scherm
Martien en Erica Meiland zakten gisteren af naar boekenfestival LEES! om hun Vlaamse fans te ontmoeten en hun biografieën te signeren. © Klaas De Scheirder

“Eens iets anders dan de Pfaffs of de Planckaerts”: de Meilandjes ontmoeten Vlaamse fans tijdens boekenfestival

AntwerpenMartien Meiland (60) die zijn boeken signeert met een glas wijn in de hand: hoe kan het ook anders? Samen met zijn levenspartner Erica (58) zakte de bekende Nederlander gisterenavond af naar het boekenfestival LEES! in de Antwerp Expo om hun Vlaamse fans te ontmoeten. “De fans hier zijn netter, en gillen tenminste niet heel de tijd!”

  1. INTERVIEW. Komiek en theatermaker Johan Petit (50) neemt nu écht afscheid van ‘Klein Jowanneke’: “Hoe meer er misloopt, hoe leuker het wordt”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Komiek en theaterma­ker Johan Petit (50) neemt nu écht afscheid van ‘Klein Jowanneke’: “Hoe meer er misloopt, hoe leuker het wordt”

    “Mijn lijf begint toch langs alle kanten al te kraken en te piepen.” Komiek en theatermaker Johan Petit is zopas vijftig jaar geworden en dat moest zoals elk jaar stevig gevierd worden op café. Toen hij op tram drie stapte, nam hij al eens afscheid van ‘Klein Jowanneke’ in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Nu doet hij dat nog eens over, voor de állerlaatste keer. “Elke voorstelling zal een beetje anders zijn.” Een gesprek over zijn gevulde carrière met wilde avonturen en waarom hij nog eens terugkeert naar ‘Klein Jowanneke’.
    Borgerhout
  2. Burgemeester Bart De Wever en Viktor Verhulst openen Sinksenfoor: “Die spectaculaire attracties zijn leuk, maar ik geniet evengoed van eendjes vangen”

    Burgemees­ter Bart De Wever en Viktor Verhulst openen Sinksen­foor: “Die spectacu­lai­re attracties zijn leuk, maar ik geniet evengoed van eendjes vangen”

    De jaarlijkse Sinksenfoor is weer van start gegaan en traditiegetrouw opende burgemeester ceremonieel het attractiepark door de verschillende attracties uit te proberen. Zes weken lang zullen duizenden bezoekers de Sinksenfoor bezoeken. Vorig jaar lokten de 150 attracties bijna één miljoen bezoekers. “Ik heb bijna twintig jaar op het Zuid gewoond. Dat was praktisch in mijn achtertuin en met ons vader en Marie hou je er wel mooie herinneringen aan over”, vertelt de peter van deze editie van de Sinksenfoor Viktor Verhulst.
    Antwerpen