Een Israëlische militair werpt traangas naar Palestijnse betogers in Nablus.
Volledig scherm
Een Israëlische militair werpt traangas naar Palestijnse betogers in Nablus. © AFP

Israëlisch leger schiet Palestijnse jongen (13) dood

Israëlische troepen hebben vrijdag tijdens gevechten op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever een dertienjarige Palestijnse jongen doodgeschoten. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. Het incident vond plaats ten oosten van de stad Nablus.

  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. TERUGLEZEN GAZA. Twee kopstukken Iraanse Revolutionaire Garde gedood bij aanval op ambassade in Syrië - Israël gaat uitzendingen Al Jazeera verbieden

    TERUGLEZEN GAZA. Twee kopstukken Iraanse Revolutio­nai­re Garde gedood bij aanval op ambassade in Syrië - Israël gaat uitzendin­gen Al Jazeera verbieden

    Vertegenwoordigers van Israël en de Verenigde Staten houden vandaag een virtuele vergadering over het geplande Israëlische grondoffensief tegen de stad Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Dat meldt de Amerikaanse nieuwswebsite ‘Axios’. Bij een luchtaanval op de Iraanse ambassade in de Syrische hoofdstad Damascus is een kopstuk van de Iraanse Revolutionaire Garde gedood. Iran beschouwt de aanval, waarbij in totaal acht doden zouden zijn gevallen, als een schending van het internationaal recht door Israël. Tel Aviv heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen. Lees de ontwikkelingen van maandag 1 april hier terug.
  1. TERUGLEZEN GAZA. Israël telt recordaantal trucks met hulpgoederen Gaza - Hamas-bron: “Israëli’s niet geïnteresseerd in wapenbestand”

    TERUGLEZEN GAZA. Israël telt recordaan­tal trucks met hulpgoede­ren Gaza - Ha­mas-bron: “Israëli’s niet geïnteres­seerd in wapenbe­stand”

    Het Israëlische voorstel dat Hamas ontving van de Qatarese en Egyptische bemiddelaars voldoet niet aan de eisen van de Palestijnse facties, aldus Hamas. Het voorstel zal desondanks toch worden bestudeerd, klinkt het in een verklaring van de terreurbeweging, en er zal een antwoord aan de bemiddelaars overhandigd worden. Israël meldt intussen dat het dinsdag recordaantal vrachtwagens – 468 in totaal – met humanitaire hulp Gaza heeft laten binnengaan. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 9 april terug.
  2. TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch parlement steunt Netanyahu: geen Palestijnse staat zonder toestemming van Israël

    TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch parlement steunt Netanyahu: geen Palestijn­se staat zonder toestem­ming van Israël

    Tientallen Palestijnen zijn dinsdag omgekomen door Israëlische aanvallen in het zuiden en zuidoosten van Gaza, meldt het Palestijnse persbureau ‘Wafa’. Een Israëlische raketaanval in Damascus heeft daarnaast volgens Syrische staatsmedia aan zeker twee mensen het leven gekost. Ondertussen beschuldigt de Colombiaanse president Gustavo Petro Israël van het plegen van genocide op de Palestijnen in de Gazastrook, nadat zijn Braziliaanse evenknie Luiz Inacio Lula Da Silva dat eerder al deed. De Argentijnse president Javier Milei betoog recent juist dat Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 21 februari terug.