Amerikaanse vicepresident komt aan in België

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence is zondagmiddag aangekomen in België. Ons land vormt de tweede halte op een Europese rondreis die ongeruste Europese bondgenoten moet sussen over het toekomstig buitenlands beleid van de Verenigde Staten.

Pence en zijn gevolg landden omstreeks 14.00 uur op de militaire luchthaven van Melsbroek, dat onder sterke politiebewaking staat. De vicepresident komt uit Duitsland, waar hij deelnam aan de internationale veiligheidsconferentie van München. Hij bezocht ook het voormalige concentratiekamp van Dachau.

Pence is voor het eerst in Europa sinds zijn aantreden op 20 januari. Hij ontmoet zondagavond de Belgische premier Charles Michel. Maandag houdt hij overleg met de EU-leiders Donald Tusk en Jean-Claude Juncker.

Met harde verklaringen over de Europese Unie en de Navo zorgde president Donald Trump de voorbije weken voor heel wat onrust en verwarring in Europese hoofdsteden. Ze leken te suggereren dat het Amerikaans buitenlands beleid onder zijn bewind wel eens drastisch van koers zou kunnen wijzigen. In München zei Pence dan weer in naam van de president dat het Amerikaanse engagement in de Navo “onwrikbaar” is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER