©   Instagram

Brazilië rouwt na dood populaire zangeres in vliegtuigcrash

Marília Mendonça, één van Braziliës meest populaire zangeressen, is vrijdagnamiddag overleden in een vliegtuigcrash. De 26-jarige vrouw was op weg naar een concert, vier andere inzittenden kwamen ook om. Brazilië is in rouw: zelfs voetbalster Neymar reageerde al op de dood van Mendonça.

Hoe het ongeval exact kon gebeuren is nog onduidelijk. Marília Mendonça was vrijdagnamiddag vanuit Goiâna - waar ze woont - vertrokken naar Caratinga voor een concert. Maar zowat twee kilometer voor het toestel zou landen, ging het mis. In een bergachtig gebied stortte het toestel neer in een waterval.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Al snel raakte in Braziliaanse media bekend dat er een ongeval gebeurd was. Live was op tv te volgen hoe reddingswerkers het wrak te voet probeerden te bereiken. Eerst was te zien hoe een reddingswerker een levenloos lichaam uit het wrak haalde en daarna - wankelend - met een kist op de gruf de berg afwandelde. Later werd een tweede lichaam gevonden: kijkers zagen flarden van kledij die Mendonça zou gedragen hebben op haar laatste post op Instagram. Kort nadien volgde bevestiging dat het om de zangeres ging.

Marília Mendonça - mama van een zoontje van twee jaar - werd een icoon van de Braziliaanse sertanejo-muziek. Ze was de afgelopen jaren de best beluisterde artieste van Brazilië op Spotify en kreeg in 2019 nog een Latin Grammy.

Het hele land is in rouw: fans en politici reageerden al massaal op het overlijden van de superster. Ook voetballer Neymar plaatste al een berichtje op Twitter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer