AFP or licensors

Zeker 99 doden bij ontploffing van een tankwagen in het West-Afrikaanse land Sierra Leone

In Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, zijn al zeker 99 lichamen geborgen bij een hevige ontploffing. Een tankwagen die even tevoren betrokken was bij een ongeluk, zou korte tijd later ontploft zijn samen met een pompstation. Daarop zouden ook andere bussen en auto's in de omgeving in brand gevlogen zijn.

De overheid heeft nog geen cijfers bekendgemaakt, maar volgens ziekenhuisbronnen zijn er zeker 99 mensen gedood. Het aantal kan nog oplopen, want er circuleren verschrikkelijke beelden van verbrande en verminkte lichamen en een grote vuurzee waarin tal van voertuigen staan. 

De omstandigheden van de ramp zijn nog niet helemaal duidelijk. Aanleiding zou een verkeersongeluk in de buurt van een pompstation waar net een tankwagen met benzine stond. 

Volgens de burgemeester van Freetown kwamen veel slachtoffers daarop benzine aftappen uit een lek in de tankwagen die daarna ontploft zou zijn. Andere bronnen melden dan weer dat de oorzaak ligt bij een auto die in het tankstation vuur heeft gevat. 

Zeker is dat er ook doden zijn gevallen in andere auto's en bussen die in de buurt stonden en die na de ontploffing in brand gevlogen zijn. 

Hoeveel gewonden er gevallen zijn, is nog niet duidelijk. Veel voorbijgangers zouden tot in de omliggende straten brandwonden hebben opgelopen, maar precieze aantallen zijn niet bekend. 

Mensen verzamelden zich rond de tankwagen om benzine af te tappen. Enkele momenten later explodeerde de tankwagen. Bekijk hier enkele ruwe beelden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen