‘Salt Bae’ verlaat peperduur restaurant in Londen dat biefstukken van 900 euro serveerde
Nusret Gökçe, die enkele jaren terug opklom van arme slager tot celebrity chef via zijn online personage ‘Salt Bae’ verlaat Londen slechts zes weken na de opening van zijn laatste restaurant om in Saudi Arabië een nieuw filiaal te openen. De rekeningen voor dinertjes liepen soms op tot 37.000 pond (43.000 euro).
Wijnen voor 10.000 euro
Salt Bae’s restaurants staan bekend omwille van hun overdreven prijzen. Een gouden Tomahawk steak kost je al snel in de 900 euro en een fles petrus wijn tussen de 10.000 en 11.000 euro. Een traditionele Turkse baklava kost je dan weer 400 euro.
Het restaurant in Ryadh, Saudi Arabië, zal zijn 28ste zijn. Ondertussen is Salt Bae al meer dan een miljard waard.
De extravagante persona van Salt Bae en het dure, speciale eten lokte wereldwijd al veel rijke bekendheden zoals David Beckham en Naomi Campbell, Franck Ribery en Romelu Lukaku.
Kritiek
Er kwam inmiddels al veel kritiek op de prijzen, omdat Salt Bae een vacature voor ‘Chef de Partie’ had gepubliceerd met een loon die even hoog lag als de prijs van een maïskolf in het restaurant. Anderen hebben online zijn gouden Tomahawk steak ook nagemaakt voor minder dan 100 euro.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
KIJK. Nederlandse urban explorer brengt griezelige verlaten pretparken in beeld: “Het lijkt hier wel op Disneyland”
-
Ouders van 23-jarige gijzelaar die in video van Hamas verscheen willen zoon zo snel mogelijk thuis: “Hij ziet er niet goed uit”
“We zien je graag. Houd je sterk en overleef.” Dat is de boodschap die Jonathan Polin en Rachel Goldberg willen overdragen aan hun 23-jarige zoon Hersh. Die laatste werd op 7 oktober ontvoerd door Hamas en verscheen afgelopen woensdag in een video van de Palestijnse terreurgroep. -
PREMIUM
Van arme slager tot chef van celebrity's: keten van Nusret Gökçe is 1 miljard waard
Nusret Gökçe (36), de Turkse beenhouwer en rôtisseur die biefstukken in bladgoud draait en zo scoort bij celebrity's en op Instagram, verkoopt een deel van zijn restaurantketen. De 'Nusr-Et'steakhouses zouden 1 miljard dollar waard zijn. Of hoe een arme en ongeschoolde mijnwerkerszoon met liefde voor vlees en verstand van marketing de wereld veroverde. -
-
13-jarige Brit vindt zeldzame Lego-octopus, 27 jaar nadat container met miljoenen stukjes overboord viel
-
Opnieuw probleem met Boeing-vliegtuig: noodglijbaan komt los vlak na vertrek uit New York
Opnieuw is een onderdeel van een Boeing-vliegtuig onderweg losgeraakt. Een glijbaan die dient als nooduitgang viel kort na vertrek uit New York van het toestel tijdens een vlucht van Delta Airlines. -
Rode Duivels
Lukaku, die gaat eten bij ‘Salt Bae’, mogelijk out voor Rode Duivels? “Hij is pas terug na interlandperiode”, zegt Chelsea-coach Tuchel
Twee dagen voor een wedstrijd van Chelsea kan Romelu Lukaku (28) op zijn gemak peuzelen in Londens meest besproken nieuwe restaurant. Het leven van geblesseerde speler. Thomas Tuchel kwam vrijdag met de update die de bondscoach niet graag hoort: “Wij hopen hem klaar te stomen voor na de interlands.” -
Amerikaanse tiktokkers bezorgd over impact dreigende ban in VS
-
Ambulancier kent straf nadat arrestatie van zwarte jongeman in VS fataal afliep
-
Time-out
Mpoku verorbert beruchte gouden steak, ook andere toppers van Belgische velden vieren verlof in Dubai
-
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?
Bij nieuwbouw is het vanzelfsprekend dat je een architect inschakelt, maar hoe zit dat bij een renovatieproject? Moet je daar ook verplicht ééntje onder de arm nemen? Of zijn er uitzonderingen? Bouwsite Livios geeft uitleg. -
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?