Rapper Travis Scott reageert op tragedie op Astroworld. 

Een 14-jarige baseballer en een 16-jarige danseres: dit weten we over de slachtoffers van Astroworld

Er raken steeds meer details bekend over de slachtoffers die vrijdagavond vielen tijdens het concert van rapper Travis Scott op het Amerikaanse festival Astroworld. Onder de doden is een jongen van 14 en een meisje van amper 16.

jdg, nba, jvh, adb

Astroworld, een festival in de Texaanse hoofdstad Houston, draaide vrijdagavond uit op een nachtmerrie. Toen rond 21.15 uur een mensenmassa – zo’n 50.000 man sterk – naar het hoofdpodium afzakte voor een act van rapper Travis Scott, liep het helemaal fout. Op de eerste rijen werden mensen zo hard tegen elkaar gedrukt dat ze flauwvielen of vertrappeld werden. Bij die stormloop vielen uiteindelijk 8 doden.

LEES OOK. Muziekfestival Astroworld kent loodzware eindbalans, jongste dodelijke slachtoffer is amper 14 jaar oud

De jongste dode is John Hilgert, een 14-jarige jongen die schoolliep in Memorial High School. De jongeman was volgens vrienden en kennissen een goede student en een uitstekend baseballspeler. ”Hij was zo’n lieve en slimme jonge man”, zegt de mama van een goede vriend van Hilgert. “Mijn zoon was er ook”, zegt ze. “Ze waren op hetzelfde moment op dezelfde plaats en één kwam naar huis en de ander zullen we nooit meer zien.” De school van Hilgert stuurde al een mail naar alle ouders. “Onze harten gaan uit naar de familie van de student, zijn vrienden en ons personeel hier bij Memorial”, schrijft directeur Lisa Weir. “Dit is een vreselijk verlies.”

John Hilgert. ©  rr

De familie van Brianna Rodriguez bevestigde aan People dat het 16-jarige meisje is omgekomen tijdens het festival. “Ze is verdwenen, maar zal nooit uit onze harten gaan”, schreef de familie op Facebook. “Het is met een diepe droefheid dat we onze geliefde Brianna laten rusten. Ze was een prachtige 16 jaar oude student aan Heights High School in Houston. Dansen was haar passie en nu danst ze haar weg naar de poorten van de hemel.” De familie organiseerde een inzamelactie om de begrafenis te betalen. Daar is intussen al meer dan 13.000 dollar in gestort.

De 27-jarige Danish Baig stierf volgens zijn broer toen hij zijn verloofde probeerde te redden. “Mijn broer probeerde m’n schoonzus te redden van die vreselijke toestand. Terwijl hij dat deed, is hij gestorven”, zegt Basil Baig op Facebook. “Hij was een prachtige ziel, wiens lach de hele kamer deed oplichten. Hij hielp iedereen. Gisteravond heeft hij heel moedig gehandeld.” Volgens Basil Baig, die ook op het concert aanwezig was, was de organisatie verschrikkelijk slecht. “Fans duwden, trokken en sloegen en werden opgehitst door Travis Scott die gewoon verder deed terwijl de ramp zich voltrok.”

Danish Baig (rechts) ©   Facebook.

Ook de 21-jarige Franco Patino stierf tijdens het optreden. De jongeman was een ingenieursstudent aan de universiteit van Dayton. Hij was op het concert met zijn beste vriend Jacob Jurinek (20), die ook om het leven kwam. Ze waren er om te vieren dat Jurinek, student journalistiek aan de Southern Illinois University, bijna 21 werd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De zus van Rudy Peña (23) vertelde aan de Laredo Morning Times dat haar broer overleden was. “Hij was de liefste en vriendelijkste man. Hij had veel vrienden omdat hij er altijd was voor iedereen. En ja, hij was een enorme fan van Travis Scott. Hij hield van zijn muziek.” Ook nichtje Kimberly Escamilla bevestigde de dood van Peña op Facebook. “Rust zacht mijn neef. Je zal gemist worden. Ik kan niet geloven wat er op dat concert gebeurd is. Je was altijd aan het lachen en je was zo lief. En zo’n mooie man! Ik hou van jou.”

Rudy Peña. ©  rr

Madison Dubiski (23) was op het concert met haar jongere broer Ty. Hij probeerde haar nog uit de menigte te trekken, maar de twee raakten gescheiden. Madison werkte in marketing.

Madison Dubiski.  ©  Facebook

Nadat de politie aanvankelijk een foto van zijn lichaam verspreidde en om hulp vroeg om het toen nog onbekende slachtoffer te identificeren, bevestigde de familie van Axel Acosta (21) dat het om de jongeman ging. De student computerwetenschappen was alleen afgereisd vanuit Washington voor zijn eerste concert.

Axel Acosta. ©  RR

Bharti Shahani (22) was in kritieke toestand geraakt op Astroworld, en overleed woensdagavond aan haar verwondingen. De ingenieursstudente aan de Texas A&M universiteit zou komende lente afstuderen. Ze was op het optreden met haar jongere zus en haar nicht. “Dit was haar eerste muziekfestival, ons eerste muziekfestival”, vertelde haar zus. Haar nicht Mohit Bellani raakte van Bharti gescheiden in het gedrang: “Mensen vielen als domino’s. Het was als een zinkgat.”

Volgens de advocaat van de familie, die haar overlijden bevestigde, was Bharti de lijm die de familie samenhield.

Bharti Shahani. ©  Gofundme

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer