Moeder van dood gevonden baby in natuurdomein is minderjarig meisje

De moeder van het babylichaam dat zaterdag werd aangetroffen in een vijver in het Blaasveldbroek, is geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket zondag. Het gaat om een minderjarig meisje.

Bron: BELGA

LEES OOK. Pasgeboren baby aangetroffen in vijver in Willebroeks natuurdomein: duikers zochten in water naar sporen (+)

Ondertussen is de moeder van het kind bekend, zegt het parket. Het gaat om een minderjarig meisje, het is niet duidelijk of ze zichzelf aangaf bij de politie. Het parket is nog karig met informatie. “Haar verklaring over de omstandigheden van de feiten maken nu deel uit van het onderzoek”, zegt parketwoordvoerder Lieselotte Claessens.

“Uit de eerste bevindingen van het labo en de wetsdokter blijkt dat het zou gaan om een volgroeide, pasgeboren baby”, luidt het. “Het lichaam zou al enige tijd in het water gelegen te hebben. De onderzoeksrechter wenst nu de resultaten van de autopsie af te wachten. Morgen zal daar meer duidelijkheid over zijn.”

Een wandelaar trof het lichaam zaterdag aan in een vijver in natuurdomein Blaasveldbroek in Willebroek. Het labo en een wetsdokter kwamen ter plaatse om vaststellingen te doen. Ook de onderzoeksrechter begaf zich naar de vindplaats. 

 ©  Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen