Het seizoen van Liam Everts eindigde in mineur. ©  Gino Maes

Plus ArtikelMotorcross 

VIDEO. Blessure Liam Everts erger dan verwacht: breuk in schouderblad

De blessure die Liam Everts zaterdag aan zijn schouder opliep, is dan toch erger dan verwacht. Een MRI bracht zondag een breuk aan de achterkant van zijn schouderblad aan het licht.

Jürgen Schrooten

Everts (17) kwam zaterdagochtend ten val tijdens de tijdtraining van de EMX250 in Mantova. Geen zware val, maar wel pardoes op zijn schouder. De Lummenaar kon zijn arm niet meer opheffen en moest dan ook forfait geven voor de twee reeksen later op de dag. Toch klonk Liam zaterdagvond nog positief. “Er zijn geen breuken ontdekt. Ik ga er dan ook alles aan doen om dinsdag de laatste EMX250-race nog te kunnen meepikken.”

LEES OOK. Liam Everts mist Mantova I door schouderblessure, maar hoopt nog op Mantova II

Eén dag later moest het optimisme plaatsmaken voor ontgoocheling. “Bij een extra onderzoek bleek dat ik toch een breukje in de schouder heb opgelopen”, zucht de Lummenaar. “Heel jammer dat het seizoen om zo’n manier moet eindigen. Aan de andere kant ben ik wel blij dat we het breukje nu al ontdekt hebben.”

Everts zal nu terugkeren naar België, waar hij zal langs gaan bij dokter Claes in Herentals om te zien of een operatie al dan niet nodig is. Het testwerk met zijn nieuwe team Diga Procross - dat de komende tien dagen voorzien was - zal dus uitgesteld moeten worden. “Spijtig natuurlijk, maar nu ook weer niet het grootste probleem”, aldus Liam. “Die schouder zo snel mogelijk weer in orde krijgen, dat is nu de eerste opdracht.”

Voor Everts kwam er zo drie dagen eerder dan voorzien een einde aan het seizoen. Zijn laatste seizoen overigens op het Europese niveau. In 2022 maakt de zoon van tienvoudig wereldkampioen Stefan de overstap naar het wereldkampioenschap MX2. (jüs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer