Broccoli is een gezonde groente, maar kan door een chemische reactie in de mond bijzonder smerig smaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Broccoli is een gezonde groente, maar kan door een chemische reactie in de mond bijzonder smerig smaken. © thinkstock

Eindelijk bewezen: broccoli en spruitjes smaken écht anders voor kinderen

Spruitjes, broccoli of bloemkool: het zijn niet meteen de favoriete groenten van kinderen. Wetenschappers ontdekten nu waarom dat zo is. Een chemische reactie in hun mond veroorzaakt een geur als die van rottend vlees, zo blijkt.

26 reacties

  • Kelly Van Bouwel

    2 jaar geleden
    Mijn kids houden enorm van spruitjes en brocolli. Zelf mn peuter van 3.
  • johan van Oevelen

    2 jaar geleden
    ze zouden beter de titel maken: "kunnen anders smaken" want in mijn geval heb ik als kind spuitjes witloof bloemkool, alle kolen eigenlijk, gegeten met heel veel zin (lustte dat graag). Mijn broer lustte dat langs geen kanten. Als je kind dat enzym in zijn speeksel heeft, dan "kan" dat inderdaad anders smaken. Is het bij ALLE kinderen? Neen, anders had ik dat ook niet gelust als kind
  • Rene Dannau

    2 jaar geleden
    het enige dat ik niet wil is junkfoodzoals piza spageti MC D en meer van die rommelals de frietjes er een maand nadien nog hetzelfde zijn dan was het eerder plastiek dan voeding.
  • Stefanie van Dijk

    2 jaar geleden
    Dat verklaard wel waarom ik vroeger geen spruitjes lustte en ze nu lekker vind, hoewel de spruiten van tegenwoordig volgens mij ook minder bitter zijn dan vroeger. Broccoli en bloemkool nooit problemen mee gehad
  • Geert Vande Walle

    2 jaar geleden
    Waar vind men tegenwoordig nog ECHTE spruiten, savooi, prei, rodekool en andere groenten . Niet van die waterzakken uit een supermarkt .