HANS PUT

BEKIJK - Wereldrecord domino met laptops gebroken in Beringen

Het milieu– en recyclagebedrijf Out of Use uit Beringen is erin geslaagd om het wereldrecord domino met laptops te breken. Met 752 laptops doen ze 232 laptops beter dan het vorige record van de Chinese gigant Lenovo.  

Met de wereldrecordpoging wilde Out of Use hergebruik van IT-materiaal benadrukken. Afgedankte laptops kunnen nog een tweede leven krijgen, voor een nieuwe eigenaar of in dit geval voor een wereldrecordpoging. 

Bekijk de gelukte recordpoging hier:

Videospeler inladen...

"Onze boodschap is dat zo'n toestellen nog gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld voor schoolgaande kinderen", zegt Yannick Adriaenssens van Out of Use. "Om dat te onderstrepen hebben we deze wereldrecordpoging gedaan en daar hebben we ook een goed doel aan gekoppeld. Voor elke gevallen laptop wordt er 2 m² bos in Vlaanderen aangeplant door Natuurpunt." Het wereldrecord heeft dus een mooi resultaat van 1504m² nieuw bos opgeleverd.

"We hadden een oproep gedaan om laptops in te zamelen, waardoor we deze recordpoging konden ondernemen", gaat Adriaenssens verder. "En ze kunnen nog gerecycleerd worden, dus ze zijn zeker niet verloren gegaan door deze actie."

Bekijk hier hoe de "domino's" vielen:

Videospeler inladen...

“We did it", zegt Jens Demol, dominofanaat en het brein achter dit wereldrecord. "Ik ben zeer enthousiast, super blij en opgelucht dat de recordpoging is gelukt. Het is een weekend om nooit te vergeten."

HANS PUT

Meest gelezen