Viroloog Marc Van Ranst zondagavond bij VTM NIEUWS.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst zondagavond bij VTM NIEUWS. © VTM NIEUWS

Van Ranst begrijpt niet waarom Knokke-Heist op gemeentevlak ingrijpt: “Als je extra maatregelen wil nemen, neem je die beter federaal”

Viroloog Marc Van Ranst begrijpt niet goed waarom Knokke-Heist is overgegaan tot een tijdelijk verbod op binnenactiviteiten in de gemeente in de strijd tegen corona. “Ik denk dat als men extra maatregelen wil nemen, men die beter federaal zou nemen of in ieder geval in een groter gebied dan in één gemeente”, zegt de viroloog zondagavond in de studio van VTM NIEUWS. Al is het volgens hem nu vooral zaak om rustig te kijken naar wat het effect zal zijn van de al genomen algemene maatregelen, zoals de herinvoering van de mondmaskers en de coronapas in de horeca.

121 reacties

  • Louis Dedenker

    2 jaar geleden
    Velen zijn vergeten dat Lippens de eerste was die maatregelen nam, daardoor werden onze politici wakker geschud, anders waren ze nog weken bezig met discussies en nog meer slachtoffers. Niemand heeft de correcte remedie zoals we nu ervaren , maar niks doen is ook niet aan de orde.
  • marc verschaeren

    2 jaar geleden
    Hij heeft gelijk , maar hij moet beseffen dat hij in een land leeft waarin iedereen zijn hart stikke best doet om mekaar tegen te werken ! .
  • Gerry Cle

    2 jaar geleden
    Als het over virussen gaat hecht ik veel meer belang aan de mening van een viroloog dan een populistische politieker die zijn eigen fantasie gelooft. Ook reacties op uitspraken die virologen verleden jaar deden toen de Wuhan variant nog actief was zijn niet ernstig.
  • luc Van Campenhout

    2 jaar geleden
    Ik hield meer van de Marc Van Ranst van anderhalf jaar geleden, die zei waar het echt om ging. Hij zou gezegd hebben dat de rest van België beter het voorbeeld van deze burgervaders zou volgen. Van Jan Jambon weten we al een tijdje dat er eerst een allesverwoestende uitslaande brand moet zijn vooraleer in te grijpen.
  • oswald billiet

    2 jaar geleden
    Wat Van Ranst eigenlijk wil is dat een federale maatregel, zoals in Knokke, het land zou stil leggen. En toch wil hij niet inzien dat burgemeesters op de eerste plaats geschikt zijn om een situatie in te schatten. De man gaat soms te ver maar ook soms verkeerd.