Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), hier op bezoek bij de politiezone AMOW (Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel).
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), hier op bezoek bij de politiezone AMOW (Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel). © Tom Vierendeels

Politie dreigt met staking door uitblijven van beloofde loonsverhoging

BInnenlandDe politievakbonden overwegen om een staking aan te kondigen bij de 185 politiezones in ons land. Dat schrijft de Waalse krant Le Soir. De reden voor de dreigende staking is het uitblijven van een beloofde loonsverhoging, klinkt het.

57 reacties

  • Frans van den Buijs

    2 jaar geleden
    De politie heeft het niet gemakkelijk nu. Alles wordt gefilmd en bestraft…men mag niets meer doen. Orde handhaven wordt steeds moeilijker. Ik denk dat ze niet slecht verdienen. 20 jaar zonder opslag ?? Laatst hebben ze 40 euro per maand bijgekregen om te gaan fitnessen ! Toch een soort opslag ! Ook krijgen ze kortingen op verschillende zaken…pretparken…reizen…kinderkampen….enz…enz. Dus wel effe serieus blijven. Ze mogen bij krijgen maar hebben ook een riant pensioen ! Stop met acties…
  • Frank Balduck

    2 jaar geleden
    Waarom worden de lonen van een agent niet openbaar gemaakt? Zo kan iedereen zien dat ze al dan niet onderbetaald zijn. Is toch niet moeilijk?
  • Geert De Winne

    2 jaar geleden
    Een agent is een zeer goed betaalde ambtenaar met een royaal premiestelsel , ze worden zeer goed betaald voor wat ze moeten doen een volle werkdag is 7.36u en pauzes nemen ze wanneer ze willen en zijn doorbetaald!
  • Hans Verbeurgt

    2 jaar geleden
    Tijd dat die mensen eens een goede verloning krijgen , wat ze ook verdienen! Voor het gevaar dat ze dagelijks trotseren en de bagger die altijd over zich heen krijgen.!
  • Kurt Steyaert

    2 jaar geleden
    De lonen liggen in lijn met wat ze maar moeten kunnen.