Professor Dominique Vandijck.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Dominique Vandijck. © Shutterstock

“Ook een barbecue in de veranda of garage zetten kan gevaarlijk zijn”: expert waarschuwt voor CO-vergiftiging en geeft advies

In Hooglede zijn een vader en zijn zoon thuis overleden na een geval van CO-intoxicatie. Zeker nu het kouder wordt en de verwarming op vele plaatsen weer aan gaat, zijn de hulpdiensten bezorgd over de risico’s van CO. Maar wat is die CO precies? Hoe voorkom je een vergiftiging? Welke toestellen zijn het gevaarlijkst en zijn CO-melders betrouwbaar? Professor Dominique Vandijck, adjunct-algemeen directeur van het Antigifcentrum, vertelt over de gevaren van CO en hoe je jezelf kan beschermen.

50 reacties

  • Karel van Velzeke

    1 jaar geleden
    zorg er wel voor dat de schoorsteen proper is .
  • Gio Van Gavere

    1 jaar geleden
    Het enige advies dat nuttig is: koop een CO melder! 50€ of uw leven, keuze snel gemaakt.
  • Conny Bury

    1 jaar geleden
    Controle doen op rookmelders...nu ?
  • Freddy De Vos

    1 jaar geleden
    Allemaal makkelijk gezegd, klimaat en gezondheid. Maar vele gezinnen zitten financieel aan de grond en hebben geen andere optie. Als men echt begaan is met ons klimaat dan zouden alle landen moeten meewerken i.p.v. Europa altijd een schuldgevoel aan te praten.
  • Jan Dhooghe

    1 jaar geleden
    Een expert of vakman laten komen om een simpele, betrouwbare CO-melder tegen de muur te plakken? Je zal meer betalen aan verplaatsingskosten en BTW dan wat een goede, eenvoudige meter kost. Vandijck laat wellicht ook een elektricien komen als een lamp moet ingedraaid worden? Wereldvreemd, een kluns in huis of geld teveel? Het is tegenwoordig erg gesteld.