De oprichter van Ministry of Privacy, jurist Matthias Dobbelaere-Welvaert.
Volledig scherm
De oprichter van Ministry of Privacy, jurist Matthias Dobbelaere-Welvaert. © Wouter Van Vooren

Privacystichting stapt naar Grondwettelijk Hof tegen Covid Safe Ticket

De stichting Ministry of Privacy, die zich opwerpt als onafhankelijke privacywaakhond, vecht de uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST) naar onder meer de horeca aan bij het Grondwettelijk Hof. De maatregel is volgens de organisatie onevenredig.

251 reacties

  • DIRK SPRANGERS

    2 jaar geleden
    Hij zal blij zijn met het vele geld.....€30 000.. En daar is het hem om te doen !! Blijkbaar hebben er velen dit niet door.
  • Wesley Kenis

    2 jaar geleden
    Bart verwegen: waarom is er dan kiesgeheim? De prikjes worden op dezelfde maniet gezet als je stembiljet invullen: helemaal alleen!! Het enige moment dat je "in groep " staat is aan de in en uitganf...als je er prikje gehad hebt, dan zou je dat toxh moeten weten...het grote verschil dat velen niet mogen weten is dat "groepsimmuniteit" en "massavaccinatie" compleet andere zaken zijn. Het eerste is medisch, het 2e politiek!!
  • mich lee

    2 jaar geleden
    boris paesen, het moet helemaal niet getoond worden met je pas. Je moet enkel aantonen dat het uw tCST is. Mag ook op een andere manier. Zelfde als de KNT films. Die vragen nooit je ID-kaart. Wel of je kan aantonen dat je 16 bent.
  • Bart Verwegen

    2 jaar geleden
    Een schending van het medisch dossier? Komaan zeg, waarom werden de vaccinaties dan in een openbare ruimte gegeven waar iederéén kon zien dat je een vaccin kreeg? Ik zie echt geen privacyprobleem met die zogezegde 'medische informatie'.
  • Ann Verschueren

    2 jaar geleden
    Dat heb je met een overheid die alleen maar serieuze beslissingen neemt als deze belastingen opbrengen. Voor de rest regeltjes invoeren waarbij de bevolking het onder mekaar mag oplossen en uitzoeken.