Testcentrum UZ Gent overrompeld door mensen die PCR-test willen

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Het testcentrum van het UZ Gent is maandagvoormiddag overrompeld door mensen die een PCR-test nodig hadden. Dat zorgde voor lange wachtrijen. Uiteindelijk lieten 700 mensen zich maandag testen, zo’n 10 procent onder hen testte positief op het coronavirus.

evdg
Bron: BELGA

Het Gentse testcentrum kreeg maandagvoormiddag heel wat mensen over de vloer die na de vakantie een test nodig hadden. In het UZ kan dat tussen 10 en 16 uur zonder afspraak, wat voor een overrompeling zorgde. Er stond een lange wachtrij die pas na de middag was opgelost.

De capaciteit van het testcentrum is nochtans opgekrikt van 550 naar 700 testen per dag, naar aanleiding van de toenemende coronacijfers. Het ziekenhuis zelf verklaart de uitzonderlijke drukte door de toegenomen risicocontacten die mensen in de vakantieperiode hebben gehad, bijvoorbeeld op reis of op kamp.

Maandag konden mensen die nog niet gevaccineerd zijn, ook een prik komen halen in het UZ. Dat moet normaal gezien via een afspraak, maar maandag kon dat uitzonderlijk zonder afspraak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen