Direct naar artikelinhoud
Belangrijk nieuwsBinnenland

Baby die dood werd aangetroffen was levensvatbaar, minderjarige moeder wordt verhoord

Baby die dood werd aangetroffen was levensvatbaar, minderjarige moeder wordt verhoord
Beeld Tim Van der Zeypen

De baby die zaterdag dood werd aangetroffen in een vijver in Willebroek was een volgroeide, pasgeboren baby die levensvatbaar was. Dat zegt het Antwerpse parket. De minderjarige moeder wordt nog steeds verhoord, waarna het jeugdparket de nodige vorderingen zal nemen om haar eventuele maatregelen op te leggen.

Een wandelaar trof het babylijkje zaterdag aan in natuurdomein Blaasveldbroek. Politie, labo en wetsdokter kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen en het parket startte een onderzoek naar een verdacht overlijden.

“Blijkens de eerste bevindingen van het labo en de wetsdokter zou het gaan om een volgroeide pasgeboren baby die al enige tijd in het water zou hebben gelegen”, meldt het parket maandag. “Deze bevindingen konden inmiddels bevestigd worden aan de hand van een uitgevoerde autopsie.”

Het onderzoek naar de doodsoorzaak van het kindje is nog volop aan de gang, stelt het parket nog. “Het zou in elk geval wel om een levensvatbare baby gegaan hebben, dewelke mogelijk overleed ingevolge onderkoeling”, klinkt het. “Een aantal in de loop van het onderzoek afgelegde verklaringen lijken echter niet overeenstemming te zijn met de vaststellingen zoals deze naar aanleiding van het overlijden van de baby naar voren komen.”

De politie kon al snel een minderjarig meisje identificeren als de moeder. Zij werd zondag van haar vrijheid beroofd voor verhoor en wordt ook maandag nog verder verhoord. “Voor wat betreft eventueel te nemen maatregelen ten aanzien van de minderjarige zal het jeugdparket de nodige vorderingen nemen”, aldus nog het parket.