Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

OVERZICHT. Dit zijn de regels voor de skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland

We zullen deze winter weer overal op skivakantie kunnen gaan. Maar voor niet-gevaccineerden wordt het wel ontzettend lastig. Wat zijn de coronamaatregelen in de skigebieden? In welke landen moet je volledig gevaccineerd zijn en waar volstaat een recente test? Is een mondmasker verplicht in de liften? Wij zetten de regels in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland voor u op een rijtje.

20 reacties

  • Roger Decuypet

    2 jaar geleden
    Ha ha in Italië een boosterprik nodig wat een onzin deze zomer moesten we de hotels ook gevaccineerd zijn moest men een pcr test tonen aan de grens draaiden de douaniers hun om zonder iets te vragen hotels bom vol zonder gevaccineerde , geld en economie voor alles
  • joeri dhaese

    2 jaar geleden
    Wat een circus allemaal! Een mens ziet het bos door de bomen niet meer! Zo gaan ze in de wintersportlanden hun economie niet redden!
  • Sara Peeters

    2 jaar geleden
    Niemand weet waarop of waaraan met dit virus. Ik weet 1 ding het is The survival of the fittest. Voor de zwakken, zieken en bejaarden is deze periode een hel. Voor we echt goeie medicatie gaan vinden, dat duurt normaal jaren en op omicron hadden ze niet gerekend. Maar wat wordt het volgende? Als toch niet iedereen wil vaccineren is dat dweilen met de kraan open. Afrika heeft gewoon niet genoeg vaccins. Daar verwacht ik nog mutaties. En die brengen ze met de vlieger wel over.
  • Gust Van Belle

    2 jaar geleden
    Voor of tegen, in Belang van de bevolking die wel aan de regels houden, zijn er toch nog een mensen die daar zich niet houden, zoek het niet op en denk aan die mensen die in het ziekenhuis liggen.
  • GEERT VERHOYE

    2 jaar geleden
    Wie werkt in een wzc is reeds 9 maanden gevaccineerd. Geluk dat we bij de eerste waren. Altijd bang om terug een nieuwe uitbraak te hebben. Nu kunnen we ook al niet meer van een wintervakantie in Oostenrijk genieten. Vaccin is vervallen. En wij ons maar iedere dag terug inzetten en voorzichtig zijn. Wanneer kunnen we hier een derde vaccin aanvragen. Altijd alles op de lange baan schuiven. Daar zijn onze politiepersoneel super i